Office beauty looks | Τα do's & dont's του μακιγιάζ γραφείου

Τι πρέπει να προσέξεις για να είσαι πάντα περιποιημένη χωρίς υπερβολές.

makeup iStock

Σκεφτόμαστε και συζητάμε συχνά για το τι μακιγιάζ είναι καλύτερο να κάνουμε σε μια βραδινή έξοδο, σε ένα πάρτι, στον γάμο της καλύτερης μας φίλης, σε μια βάφτιση... Πόσο συχνά όμως μιλάμε για το μακιγιάζ γραφείου, που πολύ συχνά απαιτεί συγκεκριμένη προσέγγιση ώστε να θεωρηθεί "σωστό"; 

Η αλήθεια είναι ότι το μακιγιάζ γραφείου οφείλει να γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε ναι μεν να νιώθεις άνετα και όμορφη με αυτό, χωρίς ωστόσο να θεωρείται υπερβολικό. Κι ενώ δεν είναι υποχρεωτικό, φυσικά, να βάφεσαι για να πας στη δουλειά σου, είναι γεγονός ότι οφείλεις να δείχνεις περιποιημένη και προσεγμένη - κι αυτό, ευτυχώς, γίνεται και χωρίς μακιγιάζ, ή εν πάση περιπτώσει, μπορεί να γίνει με πολύ λίγα προϊόντα μακιγιάζ.

Δες επίσης: Οι 3 κορυφαίες τάσεις μακιγιάζ του 2023 σύμφωνα με τους πιο δημοφιλείς makeup artists

Τα Dont's 

- Απόφυγε το πολύ έντονο, σκληρό μακιγιάζ στο γραφείο, ιδίως αν δουλεύεις πρωινές ώρες. Τα σκληρά φώτα του χώρου θα το κάνουν να φαντάζει ακόμα πιο σκληρό, ενώ μπορεί να σε κάνει να δείχνεις κουρασμένη, ακόμα και μεγαλύτερη - το αντίθετο δηλαδή από αυτό που επιδιώκεις με το μακιγιάζ. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να αποφεύγεις την εφαρμογή πολλών στρώσεων προϊόντων, που μάλιστα μπορεί να "σπάσουν" μέσα στη μέρα και να δημιουργηθούν γραμμές και ρυτίδες.

- Στο ίδιο σκεπτικό, προτίμησε τα έντονα κόκκινα και μπορντό χρώματα να τα φυλάς για κάποια βραδινή έξοδο και όχι για το γραφείο. Αν πάντως επιμένεις να φορέσεις έντονο χρώμα κραγιόν, το φούξια είναι ένα έντονο χρώμα μεν, πολύ girly και φρέσκο δε, που ταιριάζει στο περιβάλλον ενός γραφείου.

Δες επίσης: Younger than ever: 4 εναλλακτικές λύσεις για φυσικό μπότοξ στο σπίτι

- Απόφυγε glitter και μεταλλικά φινιρίσματα σε σκιές, που παραπέμπουν σε βραδινό look.

- Καλό είναι να μην εφαρμόζεις ιριδίζοντα primers και highligters, που επίσης παραπέμπουν σε party looks, και ταυτόχρονα κάνουν την επιδερμίδα να γυαλίζει και να εκκρίνει λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, που συνδυαστικά με τον ιδρώτα, ίσως σε ενοχλήσουν.

Tip: Αν έχεις να πας κάπου μετά το γραφείο, θα βοηθούσε να έχεις τα καλλυντικά σου σε ένα μικρό νεσεσέρ και να φρεσκαριστείς στο τέλος της ημέρας. Έτσι, το μακιγιάζ σου θα είναι πιο φρέσκο απ' ότι αν το είχες κάνει από το πρωί.

Do's

- Στον αντίποδα, προτίμησε λεπτόρρευστα foundations και ελαφριές ενυδατικές κρέμες ή αντηλιακά με χρώμα για μια ομοιόμορφη βάση.

- Τα lip balms με χρώμα, τα lip gloss και τα nude ενυδατικά κραγιόν είναι πάντα οι πιο safe (και αγαπημένες μας) επιλογές για να χαρίσεις μια νότα υγείας στα χείλη παράλληλα με ένα ήπιο χρώμα αλλά και λάμψη / ενυδάτωση. Άσε που μπορείς να το ανανεώνεις "τυφλά" κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσες φορές θες.

- Μια μπεζ, καφέ ή σαμπανί σκιά με ματ φινίρισμα και δύο στρώσεις μάσκαρα είναι ό, τι πρέπει για να αναδειχθεί διακριτικά το βλέμμα σου, χωρίς υπερβολές.

Tip: Αν παρατηρείς ότι η μάσκαρα "τρέχει" στα κάτω βλέφαρα με αποτέλεσμα να μουτζουρώνεσαι, αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Είτε έχεις πολύ μακριές βλεφαρίδες που ακουμπούν στην επιδερμίδα κάτω από τα μάτια όποτε τα ανοιγοκλείνεις, όποτε το χρώμα από τη μάσκαρα μένει στην περιοχή, είτε έχεις πολύ λιπαρά βλέφαρα και επιδερμίδα, που προκαλεί αυτό το "λιώσιμο" των χρωστικών. Η λύση; Να εφαρμόζεις ένα primer ματιών πριν το μακιγιάζ έτσι ώστε να αποτρέπονται οι μουτζούρες και η αλλοίωση του makeup.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i