Vegan beauty: Τα καλύτερα vegan & cruelty free προϊόντα σώματος που μπορείς να αγοράσεις τώρα

Δοκιμάσαμε τα πιο λαχταριστά προϊόντα περιποίησης σώματος της Life Roots, ενός ελληνικού, vegan brand.

green iStock

sustainable ομορφιά και τα vegan καλλυντικά έχουν γίνει κάτι παραπάνω από μια απλή τάση στις μέρες μας. Πάμε στοίχημα ότι έχεις ακούσει άπειρες φορές τους συγκεκριμένους ορισμούς, μιας και πρόκειται για ένα trend που ήρθε για να μείνει, και αφορά κάτι πολύ περισσότερο από μια εφήμερη μόδα. Πρόκειται για έναν νέο, πιο βιώσιμο τρόπο ζωής που εκτείνεται και στην προσωπική μας περιποίηση - πέρα από τις διατροφικές μας συνήθειες που αφορούσε αρχικά ο όρος "vegan".

Τα οφέλη τού να χρησιμοποιείς vegan ή/και cruelty-free προϊόντα είτε στην skincare ρουτίνα σου είτε στο μακιγιάζ ή στην περιποίηση σώματος είναι πολλά και αφορούν τόσο εσένα όσο και το περιβάλλον. Πολύ συνοπτικά, εκτός του ότι εμπλουτίζουν την επιδερμίδα με τα πιο αγνά συστατικά, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και τα ζώα με τοξικά συστατικά και άλλες μικρο-πλαστικές ουσίες που, μέσω του κύκλου της τροφικής αλυσίδας, καταλήγουν πάλι σε εμάς και στα τρόφιμα που καταναλώνουμε.

Στο πλαίσιο του κινήματος Veganuary, που ευνοεί τους καταναλωτές να υιοθετήσουν μια πιο "πράσινη" ζωή σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς τους για έναν ολόκληρο μήνα κάθε χρόνο (τον Γενάρη), τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να κάνεις μια προσπάθεια για αλλαγή στις beauty συνήθειές σου.

Εμείς ανακαλύψαμε ένα ελληνικό beauty brand με Vegan & Cruelty Free προϊόντα, φτιαγμένα από φυσικά συστατικά και πιστοποιημένα από τον οργανισμό V-Label. 

Πρόκειται για τη Life Roots, μια εταιρεία που αποκλείει κάθε μορφή εκμετάλλευσης και σκληρότητας προς τα ζώα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα προϊόντα τους δεν δοκιμάζονται σε αυτά, δεν περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης και ούτε έχουν χρησιμοποιηθεί ζώα σε κανένα στάδιο τους παραγωγής τους. Απόδειξη όλων των παραπάνω είναι ότι η εταιρεία απέσπασε πέντε βραβεία στα Vegan Awards 2023: 

1. Grand Award, Vegan Brand of the Year

2. Gold Βραβείο στην κατηγορία "Best in Cosmetics Product/Προϊόντα Μπάνιου" για την σειρά Volcanic Rocks, Purifying Detox Bath & Body Care

3. Gold Βραβείο στην κατηγορία "Best in Cosmetics Product/Aντιηλιακό" για τα προϊόντα Sunspray Kiwi Fizz SPF30 & After Sun Cooling Gel

4. Silver Βραβείο στην κατηγορία "Best in Cosmetics Product/Προϊόντα Μπάνιου" για την σειρά Acerola & Ginger, Energy Booster Bath & Body Care 

5. Bronze Βραβείο στην κατηγορία "Best in Cosmetics Product/Προϊόντα Μπάνιου" για την σειρά Watermint, Refreshing Bath & Body Care

Τα προϊόντα

Η Life Roots περιλαμβάνει στο beauty portfolio της 4 σειρές περιποίησης σώματος με αφρόλουτρο, κρέμα σώματος και body mist, σε 4 διαφορετικά (και πολύ λαχταριστά αρώματα). Επιπλέον, διαθέτει άλλη μια σειρά περιποίησης χεριών, που περιλαμβάνει 3 υγρά κρεμοσάπουνα σε 3 μοναδικά αρώματα.

Πιο αναλυτικά οι σειρές της Life Roots:

Volcanic Rocks DETOX

Σειρά περιποίησης σώματος με αφρόλουτρο, κρέμα σώματος και body mist. Το εκχύλισμα ηφαιστειακής λάβας σε συνδυασμό με τον φυτικό ενεργό άνθρακα από Bamboo, απορροφούν τις τοξίνες και ενισχύουν την αντιοξειδωτική ασπίδα της επιδερμίδας, καθαρίζοντάς τη σε βάθος.

life roots

Watermint Refreshing

Ta bodycare προϊόντα έχουν ένα αναζωογονητικό άρωμα μέντας, ενώ αφήνουν μια δροσιστική αίσθηση φρεσκάδας στην επιδερμίδα. 

life roots

Acerola & Ginger Energy Booster

Άλλη μια σειρά που αναζωογονεί το σώμα και ανεβάζει τη διάθεση. Το εκχύλισμα από κεράσι, γεμίζει την επιδερμίδα με ενέργεια ενώ το εκχύλισμα ginger χάρη στα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες του, προσδίδει έξτρα ελαστικότητα και ενυδάτωση στο δέρμα. 

life roots

Hazelnut & Macadamia Nourishing

Αυτή η σειρά χαρίζει πλήρη ενυδάτωση και θρέψη χάρη στα φυσικά έλαια από φουντούκι και μακαντέμια. Λατρέψαμε το απαλό, ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος, εμπλουτισμένο με φυσικά έλαια από φουντούκι και μακαντέμια αλλά και shimmer, για λαμπερό αποτέλεσμα. Η πλούσια σύνθεση του θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα, αφήνοντας την απαλή και ενυδατωμένη.

beauty

Liquid Hand Soaps

Ένα σαπούνι για κάθε ανάγκη (ενυδάτωση, αντιοξείδωση, αποτοξίνωση), τα υγρά κρεμοσάπουνα της σειράς είναι σούπερ ενυδατικά για την επιδερμίδα.

life roots

Ανακάλυψε περισσότερα για τη Life Roots εδώ. 

Note: Tα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα φαρμακεία.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i