Flight mode: 3 SOS skincare tips για να είσαι πάντοτε ενυδατωμένη εν ώρα πτήσης

Ποια προϊόντα πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε στη χειραποσκευή ώστε να τα έχεις μαζί σου στην καμπίνα του αεροπλάνου.

flight iStock

Εσύ γνώριζες ότι σε οποιοδήποτε ταξίδι με αεροπλάνο, η επιδερμίδα μας ταλαιπωρείται ιδιαίτερα; Ο βαθμός ταλαιπωρίας ωστόσο εξαρτάται απόλυτα από την ώρα που βρίσκεται κανείς κλεισμένος σε μια καμπίνα αεροπλάνου, σε κάθε περίπτωση όμως είναι πιθανό να νιώσεις άμεσα το δέρμα σου να είναι πιο ξηρό και θαμπό, αποτέλεσμα της αφυδάτωσης που υφίσταται. Ο λόγος; Η υγρασία στον αέρα είναι πολύ λιγότερη από αυτή του εδάφους, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα την ξηρότητα και την αίσθηση τραβήγματος στο δέρμα. Υπάρχει ωστόσο και το ενδεχόμενο υπερπαραγωγής σμήγματος από το δέρμα, ακριβώς επειδή η ξηρότητα του αέρα βρίσκεται σε εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά και προκαλεί την επιδερμίδα να παράξει σμήγμα για να τη διατηρήσει ενυδατωμένη. Αποτέλεσμα; Φραγμένοι πόροι και σπυράκια.

Τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό; Αρχικά, δεν μπορείς να το αποφύγεις - εκτός αν δεν θες να ξανά μπεις σε αεροπλάνο -, μπορείς όμως να φροντίσεις να ενυδατώνεις τακτικά το πρόσωπό σου κατά τη διάρκεια της πτήσης με διάφορα προϊόντα. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός, σίγουρα όμως πρέπει να χαρίζουν ενυδάτωση  και θρέψη. Αυτός άλλωστε πρέπει να είναι και ο στόχος μας: να διατηρούμε υγιή και ενυδατωμένο τον επιδερμικό φραγμό. 

Δες επίσης: Like falsies: Αυτό είναι τo viral lash hack για βλεφαρίδες σαν ψεύτικες

Ποια είναι τα 3 SOS προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ του αεροπλάνου;

#1. Face mist

Πρόκειται για φόρμουλες που εκτός από υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, περιέχουν επίσης υαλουρονικό οξύ ή γλυκερίνη, αλλά και άλλα ωφέλιμα στοιχεία όπως για παράδειγμα ροδόνερο, και προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και θρέψη, ενδυναμώνοντας τον επιδερμικό φραγμό της επιδερμίδας. Το ευέλικτο (και πολλές φορές πολύ ελαφρύ) μπουκάλι τους σού επιτρέπει να τα κουβαλάς παντού μαζί σου, ακόμα και στις πτήσεις. Έτσι, μπορείς να ψεκάζεις την επιδερμίδα σου όποτε τη νιώθεις αφυδατωμένη ενώ η δροσιά και η ανακούφιση που θα νιώσεις είναι απέραντη.

#2. Sheet masks

Μη γελάς, οι sheet masks (υφασμάτινες μάσκες) είναι ό, τι πιο πρακτικό για ταξίδι ενώ χαρίζουν ενυδάτωση, λάμψη και θρέψη ακόμα και μέσα σε 15 λεπτά. Αν ντρέπεσαι να τις φορέσεις ανάμεσα σε κόσμο, μπορείς να επιλέξεις αυτές που είναι διάφανες και όχι λευκές. Σε κάθε περίπτωση, θα πετύχεις όλη την ενυδάτωση που χρειάζεται το δέρμα σου για να βγεις λαμπερή στο τέλος του ταξιδιού. 

Δες εδώ τις σούπερ ενυδατικές μάσκες προσώπου που θα σε "σώσουν"

#3. Αντηλιακό

Πάρα πολύ σημαντικό προϊόν, που ελπίζουμε ότι δεν λείπει ούτως ή άλλως από το νεσεσέρ διακοπών σου. Απλά, αντί να το αφήσεις στη βαλίτσα, πάρ' το μαζί σου στη χειραποσκευή καθώς οφείλεις να το φορέσεις λίγο πριν αποβιβαστείς από το αεροπλάνο - ιδίως αν προσγειώνεσαι πρωί ή μεσημέρι στον προορισμό σου.

Extra tip: Έχε μαζί σου και ένα πακέτο με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ έτσι ώστε να καθαρίζεις το πρόσωπό σου στις περιπτώσεις που ιδρώνεις ή το νιώθεις "βαρύ" από το μακιγιάζ. Φυσικά, πρόκειται για μια λύση ανάγκης για τις ώρες πτήσης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντικαταστήσεις το κανονικό ντεμακιγιάζ προσώπου με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. 

Δες επίσης: French Girl makeup: To makeup trend που κάνει όλες τις γυναίκες να δείχνουν (πολύ) νεότερες

Φρόντισε όλα τα παραπάνω να είναι σε μικρές συσκευασίες (μέχρι και 100 ml), ώστε να μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα στον έλεγχο και να σου επιτρέψουν να τα κρατάς μαζί σου στην καμπίνα. Ευτυχώς, τα περισσότερα προϊόντα κυκλοφορούν και σε μικρές συσκευασίες ή συσκευασίες ταξιδίου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i