Οι πιο ποιοτικές βούρτσες μαλλιών που περιποιούνται αλλά και προστατεύουν απόλυτα την τρίχα

Και έχουν γίνει viral.

brush iStock

Το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι βούρτσες στην περιποίηση των μαλλιών μας φανταζόμαστε ότι το γνωρίζεις ήδη. Η σωστή, ποιοτική βούρτσα άλλωστε βοηθά τα μαλλιά να παραμένουν λεία, λαμπερά και καθαρά, ενώ τα ξεμπερδεύει χωρίς το ρίσκο να σπάσει η τρίχα. 

Δες εδώ ποιους 3 τύπους βούρτσας είναι καλό να έχεις στο συρτάρι σου.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σου σε ένα σημείο που αφορά τις βούρτσες και πιθανόν να μην γνωρίζεις πόση σημασία έχει για την υγεία της τρίχας: τον σωστό καθαρισμό τους. Συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ότι οι βούρτσες που δεν καθαρίζονται συχνά και προσεκτικά, μαζεύουν μικρόβια, τρίχες και σκόνη που μεταφέρονται στα μαλλιά σου με το βούρτσισμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λαδώνει η τρίχα μια ώρα αρχύτερα (ακόμα δηλαδή κι αν είσαι φρεσκολουσμένη), ενώ είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν ακόμα και μικρές μολύνσεις στο τριχωτό, αν για παράδειγμα πάσχεις από ακμή ή άλλες δερματοπάθειες.  

Δες εδώ πώς θα τις καθαρίζεις σωστά.

Γνωρίζεις ωστόσο ποιες είναι οι καλές, "σωστές" βούρτσες; Εμείς, κάναμε την έρευνά μας και σου προτείνουμε τις καλύτερες της αγοράς, έπειτα από το γνωστό trial & error, δοκιμάζοντας αρκετές από αυτές που κυκλοφορούν.

Note: Πολλές από αυτές ενδείκνυνται για χτένισμα των βρεγμένων μαλλιών ή για εφαρμογή των conditioners / hair masks κατά τη διάρκεια του ντους. Άλλες είναι πολύ χρήσιμες για blow-dry χτενίσματα ή για απλό στέγνωμα με το σεσουάρ. 

Δες επίσης: Blow-dry hair: Πώς θα κάνεις το πιο δημοφιλές και κολακευτικό χτένισμα χωρίς εργαλεία styling

Note #2: Πολλές βούρτσες κυκοφορούν σε compact μορφή, που είναι το ιδανικό travel size για να τις παίρνεις παντού μαζί σου. 

Δες τις αγαπημένες μας:

 

 

The Wet Detangler Hairbrush, Tangle Teezer

The Wet Detangler Hairbrush, Tangle Teezer

Ο γρήγορος και εύκολος τρόπος για μεταξένια λεία μαλλία: χωρίς τράβηγμα και με λιγότερο κίνδυνοςσπασίματος των μαλλιών. Ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών, η λεπτή, σταθερή λαβή καθιστά τη φροντίδα και περιποίηση των μαλλιών πολύ πιο εύκολη μετά το ντους.

The Wet Detangler Cappuccino, Tangle Teezer

The Wet Detangler Cappuccino, Tangle Teezer

Το Wet Detangler κάνει την ώρα του ντους μια χαλαρωτική εμπειρία με αυτό το απαλό και γλυκό άρωμα λεβάντας. Χρησιμοποίησέ το για να εφαρμόσεις τις θεραπείες περιποίησης σε βρεγμένα μαλλιά ή να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά μετά το λούσιμο. Τα 325 δοντάκια σε δύο επίπεδα προστατεύουν την τρίχα και ελαχιστοποιούν το σπάσιμο στο ελάχιστο.

Wooden Hair paddle Brush, Aveda

Wooden Hair paddle Brush, Aveda

Αυτή η επαγγελματική βούρτσα, που σχεδιάστηκε αρχικά για θεραπείες του τριχωτού και για να ξεμπερδεύει τα μαλλιά, διαθέτει πιο μακριά δόντια που διεγείρουν το τριχωτό και κάνουν μασάζ. Μειώνει την καταπόνηση των μαλλιών και του τριχωτού κατά το στέγνωμα και το styling με πιστολάκι. 

GHD Paddle Brush, GHD

GHD Paddle Brush, GHD

Η απαραίτητη επίπεδη επαγγελματική βούρτσα για να ξεμπερδεύεις τα μαλλιά χωρίς να σχηματίζεται στατικός ηλεκτρισμός. Ιδανική για ίσια και λαμπερά μαλλιά αλλά και για να χτενίζεις μεγάλες τούφες μαλλιών. Ξεχωρίζει για την πλατιά και επίπεδη βάση και τη μαλακή αντιολισθητική λαβή.

Paddle Ceramic Ionic Brush, Moroccanoil

Paddle Ceramic Ionic Brush, Moroccanoil

Κεραμική βούρτσα, ειδικά σχεδιασμένη για να ξεμπερδεύει τέλεια τα μακριά, πυκνά μαλλιά. Κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας υλικά, αναζωογονεί το τριχωτό της κεφαλής και δημιουργεί ένα φυσικό, ομαλό και ίσιο φινίρισμα. Οι ιοντικές ιδιότητες απομακρύνουν γρήγορα το νερό, επιταχύνοντας τη διαδικασία στεγνώματος.

Compact Styler - Hair Brush, Tangle Teezer

Compact Styler - Hair Brush, Tangle Teezer

H βούρτσα Compact Styler είναι το ιδανικό εργαλείο styling και φινιρίσματος για τέλεια μαλλιά, ακόμα και εν κινήσει. Ιδανική για μαλλιά με λεπτή έως κανονική τρίχα, διευκολύνει και απλοποιεί τη διαδικασία του ξεμπερδέματος χάρη στην τεχνολογία των διπλά εύκαμπτων δοντιών της, γλιστρώντας στην επιφάνεια των μαλλιών και χαρίζοντας εξαιρετικά λείο και λαμπερό αποτέλεσμα χωρίς κόμπους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i