Πώς να καθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Πιθανόν να μην καθαρίζεις όπως πρέπει το πρόσωπό σου όλον αυτόν τον καιρό.

wash iStock

Ο καθαρισμός προσώπου είναι το Α και το Ω για μια καθαρή επιδερμίδα που ακτινοβολεί υγεία και λάμψη. Γνωρίζεις ωστόσο πώς να τον κάνεις σωστά ώστε να επωφεληθείς τα μέγιστα από τα οφέλη του; Είναι πολύ πιθανόν να μην τον κάνεις όπως ενδείκνυται, και να κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό στο δέρμα σου. Και τώρα θα σκεφτείς εύλογα ότι σιγά, πόσα λάθη μπορεί κανείς να κάνει με ένα καθαριστικό προσώπου και ότι μιλάμε για την πιο εύκολη διαδικασία που υπάρχει. Κι όμως, στοιχηματίζουμε ότι δεν κάνεις το πιο σημαντικό πράγμα: δεν αφαιρείς το μακιγιάζ ΠΡΙΝ πλύνεις το πρόσωπό σου με το αγαπημένο σου cleanser, θεωρώντας ότι απλά και μόνο ένα σαπούνισμα αρκεί για να καθαρίσει η επιδερμίδα σου.

Δες κι εδώ: Perfect skin: Τα 3+1 χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο πρόσωπό σου

Πιο συγκεκριμένα, αν φοράς αντηλιακό, κρέμες ή/ και μακιγιάζ και αρκείσαι απλά και μόνο σε ένα καθαριστικό προσώπου, τότε δεν πράττεις σωστά μιας και δεν καταφέρνεις να αφαιρέσεις με ένα μόνο σαπούνισμα τους ρύπους και τα υπολείμματα μακιγιάζ που θα εξακολουθήσουν να παραμένουν στο πρόσωπό σου. Χρειάζεται να αφαιρέσεις πρώτα με ένα νερό micellar ή λάδι ντεμακιγιάζ όλα τα προϊόντα που έχεις εφαρμόσει στο πρόσωπό σου νωρίτερα μέσα στη μέρα - και αυτό αφορά και το αντηλιακό, ακόμα κι αν είναι το μόνο που έχεις φορέσει. 

Δες επίσης: 3 απρόσμενες συνήθειες που μπορούν να προκαλέσουν σπυράκια, ακόμα και ακμή

Πώς θα καθαρίσεις σωστά το πρόσωπό σου σύμφωνα με τους δερματολόγους

Αφού έχεις προβεί στην αφαίρεση του μακιγιάζ / αντηλιακού όπως προείπαμε, τοποθέτησε λίγη ποσότητα από το αγαπημένο σου face cleanser στα χέρια σου και ζέστανέ τη ελαφρά τρίβοντάς τα μεταξύ τους. Στη συνέχεια, βάλε ελάχιστο νερό και τοποθέτησε το προϊόν σε στεγνό πρόσωπο, κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Είναι πολύ πιθανόν το σαπούνι να βγάλει κι άλλα υπολείμματα μακιγιάζ στην επιφάνεια, προφανώς επειδή δεν έχουν αφαιρεθεί επαρκώς  - σκέψου και να μην είχε προηγηθεί το ντεμακιγιάζ με νερό micellar! Συνηθέστερα αυτό θα είναι η μάσκαρα που μένει πιο σταθερά στις βλεφαρίδες και δεν αφαιρείται εύκολα, απλά και μόνο με ένα τρίψιμο. 

Δες εδώ: Το viral video που θα σε πείσει να μην αμελήσεις ποτέ ξανά τον διπλό καθαρισμό προσώπου

Στη συνέχεια, πάρε ένα καθαρό πετσετάκι το οποίο έχεις βρέξει με ζεστό νερό και αφαίρεσε με αυτό το σαπούνι από το πρόσωπό σου - δεν χρειάζεται δηλαδή να κάνεις αφρό. Το ύφασμα θα αφαιρέσει αποτελεσματικά και τα τελευταία υπολείμματα ρύπων και μακιγιάζ, μαζί με το σαπούνι. Τέλος, βρέξε με χλιαρό νερό το πρόσωπό σου για να απομακρύνεις οτιδήποτε έχει ξεμείνει. 

Extra tip: Αν θες να είσαι σίγουρη ότι έχεις καθαρίσει πλήρως την επιδερμίδα σου και έχει φύγει και το παραμικρό ίχνος μακιγιάζ (ιδίως στα μάτια), πέρασε για μια τελευταία φορά το πρόσωπό σου με ένα βαμβάκι ποτισμένο με νερό micellar, που θα τονώσει παράλληλα την επιδερμίδα σου.

Δες και το παρακάτω βίντεο:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i