Korean beauty: H DIY μάσκα προσώπου που θα σου εξασφαλίσει "glass skin" εφέ στο πρόσωπο

Ο δρόμος προς μια λαμπερή, αψεγάδιαστη επιδερμίδα είναι πιο εύκολος απ' ό,τι πίστευες.

skin iStock

Κι όμως, η dewy, σούπερ λαμπερή επιδερμίδα που θυμίζει λαχταριστό ντόνατ δεν είναι ένα trend που ξεκίνησε η Hailey Bieber. Μπορεί να πήρε ακόμα μεγαλύτερη έκταση μετά από τους σχετικούς ορισμούς που λάνσαρε το δημοφιλές μοντέλο (βλ. "glazed donut skin"), όμως η αλήθεια είναι ότι το glazed skin έχει τις βάσεις του σε πολύ παλιότερες τάσεις περιποίησης και ομορφιάς.

Συγκεκριμένα, η σούπερ λαμπερή επιδερμίδα έχει όνομα και το απέκτησε στη μακρινή Ασία πριν ακόμα γίνει μόδα στον υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για το "glass skin trend" που αναφέρεται στο plumpy, dewy εφέ στο δέρμα, που είναι τόσο καθαρό και διάφανο σαν γυαλί - όπως ακριβώς δηλαδή υποδηλώνει και η ονομασία του.

Δες επίσης: 5 κρέμες ματιών με ρετινόλη για βελτίωση της όψης των ρυτίδων και των μαύρων κύκλων

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να το πετύχεις με τα κατάλληλα προϊόντα και την εντατική περιποίηση του προσώπου σου καθημερινά. Συγκεκριμένα, ακόμα κι αν δεν διαθέτεις κανένα κορεάτικο skincare προϊόν στο μπάνιο σου (παρεμπιπτόντως, προτείνουμε να αγοράσεις άμεσα), μπορείς άνετα να φτιάξεις την αγαπημένη DIY μάσκα προσώπου που φτιάχνουν μόνες τους και οι Κορεάτισσες

Τα μόνα συστατικά που θα χρειαστείς βρίσκονται σχεδόν σίγουρα στην κουζίνα σου και είναι το γιαούρτι (με 10% λιπαρά και στραγγιστό) και το αγνό μέλι. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να ανακατέψεις καλά 2 κ.σ. γιαούρτι με 1 κ.σ μέλι σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να απλώσεις το μείγμα στο πρόσωπό σου. Άφησέ το να δράσει για 20 με 30 λεπτά περίπου και ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό. Συνέχισε, αν θες, κανονικά με την skincare ρουτίνα που ακολουθείς (σέρουμ, κρέμα νυχτός).

Δες επίσης: 4 αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να πυροδοτήσουν την εμφάνιση ακμής

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i