Αυτή είναι η must συνήθεια που θα καθυστερήσει την (πρώιμη) εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο

Πιο ελαστικό και νεανικό δέρμα για περισσότερο.

skin Splash News / Ideal Image

Όσο κι αν η διαδικασία της γήρανσης είναι απόλυτα φυσιολογική και πρέπει να θέλουμε να συμβαίνει, αφού αποτελεί σημάδι ωρίμανσης αλλά και σημάδι ότι μεγαλώνουμε και προχωράμε κανονικά τις ζωές μας, είναι εξίσου φυσιολογικό για ένα άτομο να θέλει να μεγαλώνει όμορφα. Από την άλλη, υπάρχει και η πρόωρη γήρανση που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες σήμερα, ακόμα και εκείνες που διανύουν τα early 20s τους. Πρόκειται για ένα αληθινό γεγονός που οφείλεται στην ισχυρή ακτινοβολία αλλά και στις συνθήκες και τρόπο ζωής των νέων σήμερα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι οι λεπτές γραμμές μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και σε πολύ νεαρή ηλικία. 

Ρυτίδες στον λαιμό: Τι τις προκαλεί και πώς αντιμετωπίζονται;

Τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό; Μπορεί να μην μπορούμε να σταματήσουμε τον χρόνο, υπάρχει ωστόσο μια σωτήρια συνήθεια που αφενός θα καθυστερήσει την εμφάνιση ρυτίδων, αφετέρου θα καλυτερεύσει την όψη τους ή/και θα λιγοστέψει την πιθανότητα εμφάνισης νέων. Αναφερόμαστε στο αντηλιακό, η εφαρμογή του οποίου πρέπει να σου γίνει συνήθεια - και να γίνεται ευλαβικά χειμώνα - καλοκαίρι, ακόμα και τις πιο μουντές μέρες. Έχει παρατηρηθεί μάλιστα ότι οι γυναίκες που δεν αμελούσαν αυτή τη συνήθεια και την εφάρμοζαν πιστά από μικρές, έχουν πολύ πιο υγιή και με λιγότερες ρυτίδες επιδερμίδα σε σχέση με συνομίληκές τους (ή ακόμα και νεότερες) γυναίκες, που δεν ήταν τόσο προσεκτικές με την έκθεσή τους στον ήλιο.

Αυτό το beauty hack θα σε βοηθήσει να φαίνεσαι ξεκούραστη και φρέσκια κάθε πρωί

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το αντηλιακό θεωρείται από πολλούς ειδικούς ως το καλύτερο αντιγηραντικό προϊόν, πολύ πιο απαραίτητο αλλά και αποτελεσματικότερο από την ακριβότερη κρέμα. Γι΄αυτό και οι δερματολόγοι προτείνουν, αν είναι να επιλέξεις ανάμεσα στα 2, να προτιμήσεις ξεκάθαρα το αντηλιακό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i