5 χρήσιμα tips για τις newbies στο μακιγιάζ

Τα basic που χρειάζεται να γνωρίζεις για εύκολα makeup looks.

makeup Splash News / Ideal Image

Το μακιγιάζ είναι μια μορφή τέχνης, ένα ολόκληρο κεφάλαιο με δικούς του κανόνες και τεχνικές που στόχο έχει να αναδείξει τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας - και επομένως, να την κάνει να νιώσει η πιο όμορφη εκδοχή της. Παρ' όλα αυτά, θέλει ειδική μεταχείριση ώστε να βγει σωστό και όπως το θέλουμε σε ένα πρόσωπο. Φυσικά, δεν είσαι υποχρεωμένη να γνωρίζεις όλα τα μυστικά των makeup experts, υπάρχουν ωστόσο μερικά βασικά που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου όταν βάφεσαι, ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο.

Έτσι, είτε μόλις άρχισες να ασχολείσαι με το μακιγιάζ και θεωρείς τον εαυτό σου αρχάριο, είτε είσαι πιο προχωρημένη αλλά θεωρείς ότι υπάρχει περιθώριο περισσότερων γνώσεων, τα παρακάτω βασικά tips θα σε βοηθήσουν ιδιαίτερα.

Πριν τα αναλύσουμε ωστόσο, καλό είναι να θυμάσαι ότι ο κανόνας "less is more" έχει εφαρμογή κι εδώ, με την έννοια ότι όταν δεν ξέρουμε είναι καλύτερο να περιοριζόμαστε σε μικρές ποσότητες ή ελάχιστα προϊόντα. Με λίγα λόγια, να μην το παρακάνουμε ώστε να μην βγει βαρύ το μακιγιάζ.

Τα κραγιόν με υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση και σταθερό χρώμα είναι το νέο trend στο μακιγιάζ φέτος

Αναλυτικότερα τώρα...

#1. Η ενυδάτωση

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις πολύ καλά την επιδερμίδα σου, έτσι ώστε να δημιουργείς τον κατάλληλο καμβά που θα δεχτεί τα προϊόντα μακιγιάζ στη συνέχεια. Το σέρουμ και η ενυδατική σου είναι απαραίτητα, ενώ αν θες να δημιουργήσεις την τέλεια βάση που θα κρατήσει αναλλοίωτο το μακιγιάζ, πρέπει να βάλεις στη ζωή σου το primer.

#2. Λαμπερή βάση

Αν σου αρέσουν οι λάμψεις, δεν γνωρίζεις όμως πώς να χρησιμοποιείς σωστά το highlighter (κάτι που είναι όντως tricky και μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα), ακολούθησε το εξής tip: ανάμειξε ένα primer λάμψης ή λίγο υγρό highlighter με το foundation, ώστε το μείγμα που θα δημιουργηθεί να πάει σε όλο το πρόσωπο. Προσοχή ωστόσο στην ποσότητα, προσπάθησε να μην βάλεις πολύ προϊόν ούτε από το foundation ούτε από το glowy primer, καθώς αν σου παραπέσουν, κινδυνεύεις να δημιουργήσεις ένα περίεργο εφέ μάσκας που θα αρχίσει να λιώνει σύντομα και θα δημιουργηθούν ανεπιθύμητες γυαλάδες.

To εύκολο hair hack για ανάλαφρες μπούκλες - σαν κομμωτηρίου - στο σπίτι

#3. Προτίμησε τις κρεμώδεις υφές

Αυτό σημαίνει ότι τα κρεμώδη ρουζ, highlighters, bronzers, σκιές θα είναι τα προϊόντα που πρέπει να προτιμάς, ώστε να κάνεις πιο εύκολη τη ζωή σου. Απλώνονται ευκολότερα και πιο ομοιόμορφα ενώ χαρίζουν μια πολύ νεανική και φρέσκια όψη, κάνοντάς τα ιδανικά για πιο natural looks. Επιπλέον, έχεις τον έλεγχο της ποσότητας που εφαρμόζεις, κάτι που σε αποτρέπει από το να κάνεις λάθος στην τοποθέτησή τους.

#4. Μην το παρακάνεις με τις πούδρες

Πάμε στοίχημα ότι θα έχεις ακούσει άπειρες φορές ότι η πούδρα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του μακιγιάζ, ώστε να θεωρηθεί αυτό ολοκληρωμένο. Αποτέλεσμα; Το παρακάνεις με την εφαρμογή της, κάνοντας το πρόσωπο τελικά να δείχνει "στεγνό", ακόμα και λευκό (αν μιλάμε για λευκές πούδρες σε μορφή σκόνης). Η αλήθεια είναι ότι πράγματι χρειάζονται στο μακιγιάζ, όμως δεν είναι απαραίτητες κάθε φορά (ούτε στο κάθε πρόσωπο).

Μια πούδρα τελειοποιεί το αποτέλεσμα, χαρίζει σταθερότητα και, κυρίως, αφαιρεί τις γυαλάδες και την έξτρα λιπαρότητα από ένα πρόσωπο. Είναι επομένως απαραίτητες για τις κοπέλες με λιπαρή επιδερμίδα, αλλά εάν δεν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία και έχεις πιο ξηρό δέρμα, είναι πιθανό να στεγνώσεις το πρόσωπό σου και αυτό στη συνέχεια να "σπάσει" από τις πολλές στρώσεις προϊόντων.

Note: Oι τελευταίες τάσεις στο μακιγιάζ θέλουν ένα πιο dewy, γυαλιστερό φινίρισμα στο πρόσωπο, πράγμα που δεν απαιτεί τη χρήση πούδρας για να επιτευχθεί. Αν θες να ακολουθήσεις την τάση, άσε κάτω για λίγο τις πούδρες.

#5. Μην ξεχνάς το setting spray

Ένα setting spray όχι μόνο θα σε φρεσκάρει και θα σταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο το μακιγιάζ, αλλά θα δώσει μια ανάλαφρη, δροσερή και ενυδατωμένη όψη στο πρόσωπο, κάνοντας το μακιγιάζ να δείχνει πιο "ήπιο" και φρέσκο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i