Τι είναι το "Skin Flooding" και γιατί θα σε "σώσει" τους χειμωνιάτικους μήνες

Η νέα τάση στο skincare που θα χαρίσει απόλυτη ενυδάτωση και θρέψη στην επιδερμίδα σου.

skin iStock

Στόχος όλων μας είναι μια υγιής, ενυδατωμένη επιδερμίδα που θα ακτινοβολεί λάμψη και θα αποτελεί τον ιδανικό καμβά για οποιοδήποτε makeup look θέλουμε να δημιουργήσουμε. Μάλιστα, συχνά μια τόσο ενυδατωμένη και φροντισμένη επιδερμίδα δείχνει άψογη ακόμα και χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Πώς θα πετύχεις λοιπόν τον στόχο σου, ενόψει της θερμοκρασίας που ολοένα πέφτει, και επομένως απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη περιποίηση και πιο θρεπτικές συνθέσεις για να μην αντιμετωπίσει ξηρότητα;

Χημική απολέπιση στο σπίτι: Τα toners με οξέα που θα σου χαρίσουν λεία, λαμπερή επιδερμίδα

Η λύση στο πρόβλημα ακούει στο "Skin Flooding". Στην ουσία, πρόκειται για μια απλή skincare τεχνική που αφορά την εφαρμογή πολύ ενυδατικών προϊόντων σε συγκεκριμένη σειρά και με συγκεκριμένο τρόπο, με στόχο την παροχή βαθιάς θρέψης και ενυδάτωσης που θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια στην επιδερμίδα. Μπορούμε εύκολα να πούμε ότι είναι σαν να "πλημμυρίζεις" το δέρμα σου με απανωτές στρώσεις προϊόντων, με στόχο να το ενυδατώσεις, να αυξήσεις την αποτελεσματικότητα και την απορρόφηση των προϊόντων και, εν τέλει, να προστατεύσεις τον επιδερμικό φραγμό.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό το trend;

Στην ουσία, θα πρέπει να αναζητήσεις και να προσθέσεις στη ρουτίνα σου κρέμες και ορούς με συστατικά που βοηθούν τον ενυδατικό φραγμό να αποκτήσει και να διατηρήσει την υγρασία του. Βασικά συστατικά της ρουτίνας σου θα πρέπει να αποτελούν το υαλουρονικό οξύ, τα ceramides και η γλυκερίνη, με προτεραιότητα στο πρώτο που, ως πολυσακχαρίτης, θεωρείται ο βασιλιάς της ενυδάτωσης. Πολλοί προσθέτουν στη ρουτίνα τους συστατικά όπως η νιασιναμίδη, που έχει καταπραϋντικές και επουλωτικές ιδιότητες. Έπειτα, είναι σημαντικό να τηρείς μια συγκεκριμένη σειρά στην εφαρμογή τους. 

5 χρήσιμα tips για τις newbies στο μακιγιάζ

Ξεκινάς με ένα ήπιο cleanser για τον απαραίτητο καθαρισμό του προσώπου, συνεχίζεις ψεκάζοντας ένα face mist (προαιρετικά), και σε νωπό πλέον δέρμα εφαρμόζεις το σέρουμ και την ενυδατική σου κρέμα.

Hint: To σημαντικό σημείο - κλειδί είναι ο τρόπος εφαρμογής, που πρέπει να γίνεται απαραιτήτως σε νωπή επιδερμίδα. Κι αυτό γιατί τα συστατικά των κρεμών λειτουργούν και απορροφώνται καλύτερα από ένα ήδη ενυδατωμένο, γεμάτο υγρασία δέρμα, ενώ ειδικά το υαλουρονικό οξύ χρειάζεται υγρασία για να δράσει πιο αποτελεσματικά.

Μπορώ να δοκιμάσω το Skin Flooding ό,τι τύπο επιδερμίδας κι αν έχω;

Ακριβώς επειδή δεν περιέχει κανένα δραστικό συστατικό που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, το Skin Flooding μπορεί να ωφελήσει, θεωρητικά, σχεδόν όλους τους τύπους δέρματος, και πρωτίστως τους πολύ ξηρούς. Βέβαια, επειδή ακριβώς αυτή η τεχνική αυξάνει την ικανότητα της επιδερμίδας να απορροφά σε βάθος τα συστατικά, πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή αν είσαι ευαίσθητη. Τέλος, αν έχεις επιδερμίδα με ακμή ή τάση για ακμή, καλό είναι να αποφύγεις το skin flooding καθώς τα πολλά layers προϊόντων αλλά και η πλούσια υφή τους μπορεί να βαρύνουν την επιδερμίδα σου και να φράξουν τους πόρους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i