Η πιο συχνή skincare συνήθεια που μπορεί να σχηματίσει (πρόωρες) ρυτίδες στο πρόσωπο

Κι όμως, αυτή είναι η συνήθεια που όλοι μας επαναλαμβάνουμε - και δεν θα περίμενες ποτέ ότι προκαλεί ρυτίδες.

skin Splash News / Ideal Image

Είναι γεγονός ότι πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στη γήρανση της επιδερμίδας, και ιδίως στην πρόωρη γήρανση που μπορεί να συμβεί ακόμα και σε άτομα 20 χρονών. Φυσικά, εκτός από τον παράγοντα "χρόνο", που παίζει καταλυτικό ρόλο στην εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης, έρευνες δείχνουν ότι οι εξωτερικές συνθήκες παίζουν ίσως και μεγαλύτερο ρόλο στο πότε θα εμφανίσει τις πρώτες ρυτίδες, απ' ό,τι η βιολογική ηλικία ενός ατόμου.

Τι είναι το "Skin Flooding" και γιατί θα σε "σώσει" τους χειμωνιάτικους μήνες

Έτσι, σε αυτές τις εξωγενείς αιτίες συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ηλιακή ακτινοβολία (UV) και το blue light, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το στρες και το lifestyle (κάπνισμα, αλκοόλ, έλλειψη ύπνου). 

Παρ' όλα αυτά, υπάρχει και μια συνήθεια που μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών, ακόμα και σε πολύ νεαρά άτομα - και είναι μια συνήθεια που δεν περιμένεις ότι μπορεί να ευθύνεται για μια πιο γερασμένη, κουρασμένη όψη. Ποια είναι αυτή;

DIY mani: Η πανεύκολη κίνηση που θα μετατρέψει ακόμα και το πιο απλό μανικιούρ σε απόλυτα γιορτινό

Κοιμάσαι πιέζοντας το πρόσωπό σου στο μαξιλάρι

Το κάνουμε όλοι μας ασυναίσθητα, ενώ κοιμόμαστε: πιέζουμε το πρόσωπό μας στο μαξιλάρι και μένουμε σε αυτή τη θέση πολλές ώρες. Είναι πιθανόν μάλιστα να έχουν ήδη σχηματιστεί λεπτές γραμμές που επιμένουν (πχ ρινοπαρειακές) από τη μεριά εκείνη που λατρεύεις να κοιμάσαι. Η λύση; Να προσπαθείς να κοιμάσαι ανάσκελα, έτσι ώστε το πρόσωπό σου να μην ακουμπά πουθενά. Κι επειδή αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο, η εναλλακτική που μπορείς να ακολουθήσεις είναι η εξής: να εφοδιαστείς με μεταξωτές μαξιλαροθήκες. Η απαλή τους επιφάνεια σέβεται το δέρμα αλλά και δεν προκαλεί τριβή με αυτό, γεγονός που μπορεί να επιφέρει ξηρότητα και ερεθισμούς ή κοκκινίλες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i