Νήματα PDO: Η μη επεμβατική θεραπεία ομορφιάς με αποτέλεσμα lifting;

Lifting σημαίνει μόνο χειρουργείο; Πώς γίνεται lifting με νήματα; Η ειδικός απαντά στις ερωτήσεις μας.

Πρόβλημα: Πονοκέφαλος By Irina Bg

Άμεση σύσφιγξη και αναζωογόνηση προσώπου ώστε να δείχνει πιο νεανικό και φρέσκο υπόσχονται οι θεραπείες νέας γενιάς. Στα υπέρ τους; Είναι ανώδυνες και δε χρειάζεται να υποβληθείς σε χειρουργική επέμβαση. Παρότι όμως οι θεραπείες είναι μη επεμβατικές, είναι σημαντικό να εφαρμόζονται από εκπαιδευμένους και καταρτισμένους γιατρούς.

Lifting σημαίνει μόνο χειρουργείο;

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια το χειρουργικό lifting ήταν ο μοναδικός τρόπος για να απαλλαγείς από τη χαλάρωση. Τώρα πια τα δεδομένα έχουν αλλάξει και το αναίμακτο lifting με τα νήματα προσώπου PDO είναι η πιο σύγχρονη πρόταση των ενημερωμένων δερματολόγων. Με τα νήματα γίνεται ανόρθωση του προσώπου, facelift, ανώδυνα και με ασφάλεια, χωρίς νυστέρι και ράμματα. Επιπλέον, το υλικό τους είναι βιοαπορροφήσιμο και συμβατό με τον οργανισμό, γι’αυτό δεν παρουσιάζονται επιπλοκές από τη στιγμή που θα τα εισαγάγει ο γιατρός κάτω από το δέρμα.

Πώς γίνεται το lifting με νήματα;

Με μία ατραυματική βελόνα (που δεν προκαλεί σημάδια στο δέρμα) εισάγονται τα νήματα υπό σωστή κατεύθυνση και φορά ώστε να σχηματιστεί κάτω από το δέρμα ένα πλέγμα. Η βελτίωση είναι άμεση, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα, αφού παράγεται τοπικά καινούριο κολλαγόνο χαρίζοντας επιπλέον σύσφιγξη. Τα νήματα εφαρμόζονται σε πρόσωπο και σώμα (μπράτσα, κοιλιά, στήθος, γλουτοί, μηροί) και το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 2 χρόνια. Μάλιστα, για ακόμα πιο εντυπωσιακό εφέ ο γιατρός μπορεί να συνδυάσει την εφαρμογή νημάτων με PRP (ενέσιμη εφαρμογή πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος) και να το εισάγει και αυτό ταυτόχρονα με το νήμα στο δέρμα.

Θεραπεία για λάμψη και αντιγήρανση

Το PRP μπορεί να γίνει μεμονωμένα ως μεσοθεραπεία για αντιγήρανση και λάμψη. Η διαδικασία είναι σχετικά απλή: Ο γιατρός κάνει αιμοληψία από τον ενδιαφερόμενο και απομονώνει τα αιμοπετάλια του πλάσματος. Μετά από ειδική επεξεργασία το πλάσμα εγχέεται στην επιδερμίδα. Όπως υπόσχεται η μέθοδος, το επόμενο διάστημα λεπτές ρυτίδες, κουρασμένη όψη και θαμπάδα έχουν εξαφανιστεί και το δέρμα λάμπει. Η μεσοθεραπεία είναι ιδανική ακόμα και για τις πιο νεαρές ηλικίες μετά τα 25, καθώς όσο πιο νεαρά είναι τα αιμοπετάλια τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για επιπλοκές.

Ευχαριστούμε την Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγο και επιστημονική διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine (www.cosmeticdermamedicine.gr).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i