Είναι αυτή η πιο σύντομη και ανώδυνη ανόρθωση στήθους;

Η νέα αυτή μέθοδος υπόσχεται ανόρθωση και μείωση στήθους με μία τομή.

anorthosi-meiosi-stithous

Η χειρουργική τεχνική, που άρχισε να εφαρμόζεται από το 2006 από τον έλληνα πλαστικό χειρουργό Στρατή Γαβριήλ και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό πλαστικής χειρουργικής της Αμερικής, Plastic and reconstructive surgery, το 2009, εφαρμόζεται πλέον από πολλούς πλαστικούς χειρουργούς του εξωτερικού, οι οποίοι μας ανακοινώνουν την πλήρη ικανοποίησή τους, με αποτελέσματα που αντέχουν στο χρόνο.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής συνοψίζονται στον περιορισμό των ουλών σε μία κάθετη L τομή, καταργώντας τη γνωστή τομή της «αγκύρας». Αυτό προστατεύει το πλήρες σχήμα του κάτω έσω τεταρτημορίου του στήθους, δεν περιορίζει την αιμάτωση της θηλής και έτσι εξαφανίζει τη πιθανότητα έστω τμηματικής νέκρωσής της, σαν επιπλοκής των προηγούμενων τεχνικών.

Επιπλέον, η πιθανότητα διάσπασης του χειρουργικού τραύματος εκμηδενίζεται αφού δεν υπάρχει συμβολή των τομών (Τ) που, επίσης, περιορίζει την αιμάτωση του δέρματος. Η τεχνική είναι ευέλικτη και ο χειρουργός μπορεί να τροποποιήσει τη τομή του κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ώστε να αποδώσει το καλύτερο σχήμα, σύμφωνα με την αισθητική του αντίληψη.

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι απλή, λειτουργική και σύντομη ( δεν ξεπερνά τη 1,5 ώρα χειρουργικού χρόνου), ώστε η μετεγχειρητική πορεία να είναι επίσης σύντομη, ομαλή και ανώδυνη. Η ασθενής φεύγει την ίδια μέρα από τη κλινική, ενώ μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της την επόμενη μέρα.

Ο προεγχειρητικός έλεγχος του μαστού είναι απαραίτητος με μαστογραφία ή υπερηχογράφημα, και πιθανό τυχαίο εύρημα, αντιμετωπίζεται την ίδια στιγμή. Η μετεγχειρητική φροντίδα είναι απλή: τη δεύτερη μέρα γίνεται η πρώτη αλλαγή όπου τοποθετείται στηθόδεσμος, και από τη τέταρτη μέρα, η ασθενής μόνη της κάνει την αλλαγή. Ντους μπορεί να κάνει από την τέταρτη μέρα μετά την αλλαγή. Η αντιβιοτική προληπτική θεραπεία είναι απαραίτητη για λίγες μέρες, ενώ σπάνια χρειάζονται παυσίπονα.

Μετεγχειρητικά δεν υπάρχει κανένας περιορισμός εκτός από τη σύσταση να μην κοιμηθεί μπρούμυτα για ένα μήνα.

Ευχαριστούμε τον Στρατή Γαβριήλ, πλαστικό χειρουργό, Diplomate of European Board of Plastic Surgery, διευθυντή Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής, Doctors'Hospital, www.sgabriel.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i