Πόσο καλά προστατεύεις την επιδερμίδα σου από τον ήλιο; Αυτό είναι το trick για να καταλάβεις!

Τι σχέση έχουν οι... γλουτοί σου;

carefree-woman-on-inflatable-pineapple-picture-id849731176 Credit:Alija

Αναρωτιέσαι αν τα πας καλά με την προστασία της επιδερμίδας σου; Λοιπόν, φαίνεται πως τα οπίσθια σου είναι ένα καλό... βαρόμετρο. H δερματολόγος και κλινική καθηγήτρια από το Mount Sinai Hospital, Dr. Diane Madfes, μιλώντας σε μία συνέντευξη της για την αντηλιακή προστασία αποκάλυψε πως «ένας καλός τρόπος να επιβεβαιώσεις πως η επιδερμίδα σου προστατεύεται κατάλληλα από τον ήλιο είναι να παρατηρήσεις τις περιοχές που είναι προστατευμένες από τα ρούχα σου, όπως είναι τα οπίσθια σου. Η επιδερμίδα σε εκείνη την περιοχή είναι πιο μαλακή και σφιχτή και έχει καλύτερη ελαστικότητα».

Σκέψου το: Η επιδερμίδα σε εκείνο το σημείο είναι λιγότερο εκτεθειμένη στον ήλιο που σημαίνει ότι αν η ποιότητα της διαφέρει αρκετά από το υπόλοιπο σώμα σου τότε πρέπει να αναθεωρήσεις την άποψη σου για τον ήλιο και την προστασία της επιδερμίδας σου. 

Διάβασε επίσης: Τα πολύ βασικά λάθη που κάνεις σε σχέση με το αντηλιακό σου.

Η Dr. Madfes εξηγεί την επιστήμη πίσω από την ηλιακή βλάβη της επιδερμίδας. «Ένα σημαντικό πρόβλημα που δημιουργείται είναι η αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία επιτρέπει να αναπτυχθεί καρκίνος του δέρματος» επισημαίνει. Eπιπλέον, «οι ελεύθερες ρίζες "σκοτώνουν" τα κύτταρα και ενεργοποιούν ένζυμα που καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη» τονίζει.

Διάβασε επίσης: Τα 5 περίεργα σημεία που ΠΡΕΠΕΙ να βάζεις αντηλιακό 

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i