Ίσως τελικά το προγραμματισμένο σεξ να είναι αυτό που χρειάζεσαι

Μήπως το κλειδί για μία υγιή σεξουαλική ζωή βρίσκεται στον προγραμματισμό;

σεξ iStock

Είναι κατανοητό πως ύστερα από ένα 8ωρο δουλειάς, υποχρεώσεις που τρέχουν, δουλειές που βγαίνουν από το πουθενά και άλλα απρόοπτα, η διάθεση για σεξ να πηγαίνει περίπατο. Ειδικότερα, συμβαίνει σε αρκετά ζευγάρια που μάλιστα βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις να περνούν περιόδους ξηρασίας, γεγονός που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φλερτάρουν με τον χωρισμό.  

Για την ψυχοθεραπεύτρια Rachel Wright, όσο μπλέκουμε τις ζωές μας με τα οικονομικά, τις υποχρεώσεις, τα παιδιά, τη δουλειά κ.ο.κ, θα έχουμε λιγότερο χώρο για σέξι καταστάσεις. Αν δεν βάλεις, λοιπόν, τη σεξουαλική σου ζωή σε προτεραιότητα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαθείς στη δίνη της ρουτίνας που δεν σου αφήνει χώρο για κάτι τέτοιο. Και αν συμβεί αυτό στη σχέση σου, δεν χρειάζεται να αγχωθείς, γιατί είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μόλις τελειώσει η περίοδος του έρωτα και δεις την πραγματικότητα κατάματα, είναι πιθανό το σεξ να γίνει όλο και λιγότερο. "Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το σεξ μπορεί να μειωθεί σε μία σχέση. Όσο περνάει ο καιρός, τείνουμε να έχουμε περισσότερες ευθύνες που σπαταλούν την ενέργεια, τον χρόνο και την προσοχή μας", εξήγησε η κοινωνιολόγος και σεξολόγος, Sarah Melancon. 

Έτσι, όπως σε μία σχέση πρέπει να δουλεύεις συνεχώς, χωρίς να λαμβάνεις τα πράγματα δεδομένα, το ίδιο πρέπει να συμβεί στην περίπτωση του σεξ, με τη Melancon να προτείνει το προγραμματισμένο σεξ ως τρόπο επανασύνδεσης με τη δραστηριότητα. Στο ίδιο καταλήγει η σύμβουλος σχέσεων, Beverley Andre, δηλώνοντας πως "το να έχεις πρόγραμμα, είναι το νέο σέξι". Σύμφωνα με την ίδια, το να έχεις προγραμματίσει το σεξ, δεν αποτελεί κάτι το βαρετό ή μία αγγαρεία που πρέπει να γίνει. "Ο προγραμματισμός δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν θα έχετε αυθόρμητο, σέξι, συναρπαστικό γρήγορο σεξ", εξήγησε, υπογραμμίζοντας πως ο προγραμματισμός έχει να κάνει με τον χρόνο που θα βρεις με τον σύντροφό σου και την προσοχή που θα δώσεις σε αυτό τον τομέα. 

Άλλωστε, το να έχεις προγραμματίσει πως την τάδε ημέρα ή ώρα θα συναντηθείς με τον σύντροφό σου γι'αυτό, σου εντείνει την αγωνία, περιμένοντας με ανυπομονησία τη στιγμή εκείνη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι σημαντικό να χτίζεις ακόμα πιο πολύ την επιθυμία με μηνύματα και πονηρές επικοινωνίες. Από την άλλη, η συζήτηση είναι το Α και το Ω σε μία σχέση, πράγμα που σημαίνει ότι οφείλετε και οι δύο να έχετε ξεκαθαρίσει το τι σας αρέσει και τι όχι. "Αν οι σύντροφοι δεν ξέρουν ή δεν υποστηρίζουν αυτό που πραγματικά χρειάζονται στο κρεβάτι, ο προγραμματισμός δεν θα το αλλάξει αυτό. Οι σύντροφοι πρέπει να είναι ξεκάθαροι σχετικά με τα θέλω τους και τις ανάγκες τους ώστε το προγραμματισμένο σεξ να είναι ικανοποιητικό", αναφέρει η Melancon. 

Αυτό σημαίνει πως εκτός από αυτά που σας αρέσουν, μπορείτε να συζητήσετε για τις φαντασιώσεις και τα φετίχ σας, ώστε να αναβαθμίσετε ακόμα πιο πολύ την εμπειρία και να προσμένετε περισσότερο τη στιγμή του προγραμματισμένου σεξ. Όπως υπογραμμίζει η Melancon, "δεν υπάρχει σωστό ή λάθος όσο το σεξ είναι συναινετικό".

Ωστόσο, αν νιώσεις πως το προγραμματισμένο σεξ δεν θα σώσει την κατάσταση και έχεις την ανάγκη να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό περί του θέματος, μην διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια, δεδομένου ότι η σεξουαλική σου ζωή είναι εξίσου σημαντική με οτιδήποτε άλλο "στηρίζει" τη σχέση σου. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i