Πώς θα δημιουργήσεις ισχυρότερους δεσμούς στις σχέσεις σου

6 τρόποι για να δυναμώσεις τη σχέση σου με αυτούς που αγαπάς.

σχέσεις - φιλία - ισχυρότεροι δεσμοί iStock

Η ευτυχία σου αναμφίβολα συνδέεται με τις κοινωνικές σχέσεις που υπάρχουν γύρω σου, καθώς ένα από τα πράγματα που μας φέρνουν χαρά είναι οι άνθρωποι που έχουμε στο πλευρό μας. Και τις σχέσεις αυτές, είτε είναι φιλικές ή ερωτικές οφείλεις να τις "προσέχεις" και να τις καλλιεργείς προκειμένου να δημιουργήσεις ισχυρότερους δεσμούς. Όπως δηλαδή προσέχουμε τον εαυτό μας και προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και για τις υπάρχουσες σχέσεις στη ζωή μας.

Πώς λοιπόν θα αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας με τους φίλους μας ή την οικογένειά μας; Καθώς μην ξεχνάμε πως σημασία δεν έχει μόνο η ποσότητα αλλά κυρίως η ποιότητα των σχέσεων που έχουμε. Σύμφωνα με τη δρα Tchiki Davis, συγγραφέα και δημιουργό του berkeleywellbeing.com, για να μπορούμε να λέμε πως είμαστε πραγματικά συνδεδεμένοι με κάποιον, οφείλουμε να:

  • καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθηση, προσπαθώντας να μπούμε στη θέση του άλλου για να καταλάβουμε καλύτερα την κατάστασή του από τη δική του οπτική.
  • είμαστε ειλικρινείς. Η αλήθεια και η εμπιστοσύνη είναι τα βασικότερα συστατικά μιας σχέσης, γι’αυτό καλό είναι να δείχνουμε τον πραγματικό μας εαυτό σε αυτούς που πιστεύουμε πως θα τον εκτιμήσουν .
  • καλλιεργήσουμε την ενεργητική ακρόαση. Αυτό έχει να κάνει με την αληθινή παρουσία μας όταν είμαστε ακροατές κάποιου. Είναι σημαντικό να δείχνεις ότι συμμετέχεις με νεύματα και να εστιάζεις στα βασικά σημεία της συζήτησης.
  • παρατηρούμε τη γλώσσα του σώματος. Όσο κι αν ο συνομιλητής σου λέει κάτι άλλο, με τις κινήσεις του μπορεί να δείχνει αυτό που πραγματικά θέλει. Καλό είναι να παρατηρούμε τα μη λεκτικά σημάδια που θα μας βοηθήσουν στη μεταξύ μας σχέση.
  • διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας. Προσπάθησε να βρεις τον τρόπο να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες που αφορούν εκείνους που είναι σημαντικοί για σένα, έχοντας διαχειριστεί με έξυπνο τρόπο τα συναισθήματά σου.
  • μοιραστούμε κομμάτια της ζωής μας. Με μικρές καθημερινές πληροφορίες για τον εαυτό σου θα δώσεις την ευκαιρία στον άλλο να έρθει πιο κοντά σε σένα, μαθαίνοντας περισσότερα για το ποιος είσαι.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i