Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις βρει την "αδελφή ψυχή" σου;

Το απρόσμενο χαρακτηριστικό που θα εντοπίσεις στο άτομο που πιθανότατα είναι η "αδελφή ψυχή" σου.

αδελφή ψυχή pexels

Σε μία σχέση το να έχεις βρει την "αδελφή ψυχή" σου δεν σημαίνει ότι όλα είναι ειδυλλιακά, χωρίς τσακωμούς και προβλήματα. Για την ακρίβεια ίσως συμβαίνει το αντίθετο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όταν θα συναντήσεις την αδελφή ψυχή σου θα το καταλάβεις μέσα από ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που θα παρατηρήσεις. 

Όπως αναφέρει η ψυχοθεραπεύτρια Annette Nuñez, ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια που θα εντοπίσεις είναι ότι θα νιώθεις ότι το άλλο σου μισό σε "ωθεί να ωριμάσεις", σε προκαλεί και πυροδοτεί ζητήματα που πρέπει να προσέξεις. Σύμφωνα με την ειδικό, η ψυχή αυτή που ήρθε στη ζωή σου, έχει σκοπό να σε διδάξει ένα μάθημα. Είναι αυτό το συναισθηματικό έναυσμα που νιώθεις, η ώθηση να εξελιχθείς. 

Αναμφίβολα, οι σχέσεις εξελίσσονται, όπως συμβαίνει με τα άτομα. Αφού λοιπόν συνέχεια αλλάζουμε, είναι επόμενο και οι σχέσεις να μας οδηγούν προς τη βελτίωσή μας που θα συμβεί με την ωρίμαση. Σύμφωνα με την συμβουλευτική θεραπεύτρια ζευγαριών, Shelly Bullard, "το να εξελιχθείς προσωπικά σημαίνει ότι περνάς μέσα από πράγματα που σου βάζουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Οι ψυχές ανυπομονούν να το κάνουν και οι αδελφές ψυχές μας είναι άνθρωποι που μας δίνουν αυτή την ευκαιρία να το κάνουμε με το να πυροδοτούν τα θέματά μας, έτσι ώστε να έχουμε συνείδηση αυτών και να δημιουργήσουμε μια διαφορετική πραγματικότητα".

Πώς θα αντιμετωπίσεις τα προβλήματα της "εξέλιξης"

Φυσικά, δεν είναι μία εύκολη διαδικασία, καθώς θα χρειαστεί να μάθεις και να ξεμάθεις για να ξαναμάθεις, μέχρι να διδαχθείς κάτι για τη βελτίωσή σου. Επιπλέον, έχε υπόψη σου πως η αδελφή ψυχή σου δεν είναι απαραίτητα ένας ερωτικός σύντροφος, αλλά μπορεί να είναι και ένας φίλος-η, με τον οποίο-α έχετε μία ιδιαίτερη σύνδεση. Είναι επομένως κατανοητό πως το να έρθεις αντιμέτωπη με τους φόβους σου ή τις πικρές αλήθειες να μην είναι και η καλύτερη συνθήκη για σένα. Ωστόσο, το μυστικό είναι να ξεπεράσεις όλες αυτές τις δυσκολίες και τα ζητήματα που σε απασχολούν, επιλέγοντας την αγάπη που σου δίνει αυτή η σχέση, με αποτέλεσμα να οδηγείσαι στην εξέλιξη. "Ακόμα κι αν η ωρίμαση είναι τρομακτική (γιατί μας οδηγεί σε κάτι άγνωστο), το ζευγάρι είναι πρόθυμο να βάλει τα δυνατά του προς αυτή την εξάπλωση. Χάρη σε αυτό, η σχέση διατηρεί ένα φυσικό αίσθημα ζωντάνιας και η αγάπη μεταξύ του ζευγαριού, επίσης", αναφέρει η Bullard.

Συνεπώς, η θεραπεύτρια συμβουλεύει να μην διστάσουμε να έρθουμε σε επαφή με ζητήματα του παρελθόντος και να ξετυλίξουμε το κουβάρι, ακόμα και με τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Μάλιστα, υπογραμμίζει πως "τα δυσλειτουργικά μοτίβα θα διαλυθούν, μόνο όταν πάρουμε πρώτοι την ευθύνη", με σκοπό να οδηγηθούμε σε μία νέα πραγματικότητα μέσω της σχέσης. 

Το συμπέρασμα

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνουμε σε μία σχέση που μας προκαλεί δυστυχία. Ωστόσο, η ουσία είναι να μπορούμε να θεραπεύσουμε τη σχέση και να πάμε μπροστά, διαφορετικά οφείλουμε να πάρουμε το μάθημά μας και απομακρυνθούμε από αυτή πιο δυνατοί. Σίγουρα, πάντως, η σχέση με την αδελφή ψυχή σου δεν θα είναι μια ηλιόλουστη βόλτα, παρά ένα συναρπαστικό roller coaster. Εσύ θα συνεχίσεις ή θα ζητήσεις να κατέβεις, έχοντας λάβει μεγαλύτερη γνώση για μία μελλοντική σχέση;

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i