Είναι, τελικά, το σεξ η άσκηση που θα σε κάνει να αποφύγεις το γυμναστήριο;

Παρακάτω θα βρεις όλες τις απαντήσεις που αναζητάς σχετικά με το σεξ και τα οφέλη του στις αθλητικές επιδόσεις σου

σεξ_υγεια Istock

Η παλμοί της καρδιάς σου ανεβαίνουν, η αναπνοή σου γίνεται πιο βαριά και οι ενδορφίνες ανεβαίνουν στα ύψη. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι δεν έχει σκεφτεί τις θερμίδες που πιθανόν έχασε μετά από μία σεξουαλική επαφή. 

Αν είσαι, λοιπόν, από αυτούς που αναρωτιούνται μήπως το σεξ μπορεί να αντικαταστήσει τη συνδρομή σου στο γυμναστήριο, επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν τα οφέλη του σεξ στη φυσική σου κατάσταση και απαντούν αν τελικά μπορεί να σε κάνει να αποφύγεις ένα 30 λεπτο στον διάδρομο του γυμναστηρίου.

Διάβασε επίσης:  Ίσως τελικά το προγραμματισμένο σεξ να είναι αυτό που χρειάζεσαι

Είναι, τελικά, το σεξ η άσκηση που θα σε κάνει να αποφύγεις το γυμναστήριο;

σεξ_υγεια
Istock

Ποια είναι τα οφέλη του σεξ στην υγεία σου;

Η σεξουαλική επαφή απελευθερώνει τις ενδορφίνες, οι οποίες είναι ορμόνες που σε κάνουν να αισθάνεσαι ευτυχισμένη και χαλαρή. Επιπλέον, καις θερμίδες και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.

Τα οφέλη του σεξ δε σταματούν, όμως, εδώ καθώς κατά τη διάρκεια της επαφής χρησιμοποιούμε περισσότερο οξυγόνο από ορισμένες αθλητικές ασκήσεις, που σημαίνει ότι αναπνέεις πιο έντονα για πολύ ώρα. Το σεξ, λοιπόν, είναι καλό και για την εύρυθμη λειτουργία του καρδιαγγειακού σου συστήματος.

Μετράει το σεξ ως άσκηση;

Σίγουρα αν μας έβαζαν να επιλέξουμε ανάμεσα σε μία άσκηση στο γυμναστήριο και την σεξουαλική επαφή, η απάντηση θα ήταν - σχεδόν- ομόφωνη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που μπήκες στο άρθρο. 

Ωστόσο, τα νέα που σου έχουμε είναι καλά και κακά! Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι με το να κάνεις σεξ καις λιγότερες θερμίδες από το τζόκινγκ, αλλά περισσότερες από το περπάτημα. Με άλλα λόγια, είναι πιθανό να μετρήσει ως μίας ήπιας - μέτριας μορφής άσκηση.

Αν επιθυμείς να χτίσεις μύες, τότε το σεξ δεν είναι αρκετό, αλλά αν θέλεις να κινείσαι καθημερινά, να είσαι ενεργητικός και να προσέχεις το σώμα σου χαρίζοντάς του ηρεμία και χαρά, τότε ναι, το σεξ είναι άσκηση σου.

Ποιες στάσεις του σεξ είναι καλές ως άσκηση;

Σίγουρα, η σεξουαλική δραστηριότητα έχει ως μοναδικό σκοπό την απόλαυσή σου, αφού όμως μπήκαμε στην ιδέα να μάθουμε και τα οφέλη του στην υγεία σου καλό είναι να μάθεις τα πάντα. 

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η στάση στα τέσσερα, η ανάποδη καουμπόισσα και η όρθια είναι μερικές από τις στάσεις που θα σου προσφέρουν απόλαυση και ταυτόχρονα οφέλη στη φυσική σου κατάσταση.

Διάβασε επίσης: Σεξ μετά τα 50: Έξι απρόσμενα οφέλη υγείας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i