Αυτό είναι το σημάδι που δείχνει τον 'ψεύτικο' οργασμό - Η έρευνα σε άνδρες και γυναίκες

Η παρακάτω μελέτη είναι η πρώτη που πραγματοποίησε αναλύσεις αυθεντικών σεξουαλικών συναντήσεων.

οργασμός iStock

Σουηδοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το σημάδι που αποκαλύπτει πότε μια γυναίκα προσποιείται οργασμούς. Η εμβληματική σκηνή της ρομαντικής κομεντί " When Harry Met Sally" με τη Μεγκ Ράιαν να προσποιείται έναν οργασμό μέσα σε μία καφετέρια ήταν, ίσως, κάτι παραπάνω από ένα απλό σενάριο. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Lund λένε ότι τα δυνατά μουγκρητά και ουρλιαχτά – όπως αυτό της Μεγκ Ράιαν - είναι σπάνια σε μία σεξουαλική επαφή.

Οι επιστήμονες άκουσαν 34 ώρες ηχογραφήσεων της σεξουαλικής δραστηριότητας ανάμεσα σε ζευγάρια για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους. Είπαν ότι το να το παρακάνεις από την άποψη της πολύ δυνατής και υπερβολικής φωνής σήμαινε ότι η ευχαρίστησή σου ήταν μάλλον ψεύτικη.

Τα ήπια μουγκρητά και οι ξαφνικές χαμηλόφωνες εκφράσεις είναι πολύ πιο συνηθισμένες, ενώ παρατηρήθηκε ελάχιστη ομιλία, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση που επικρατεί σχετικά με τους άνδρες, η έρευνα δείχνει ότι είναι, εξίσου εκφραστικοί με τις γυναίκες. "Οι υψηλές και υπερβολικά εκστατικές κραυγές που σχετίζονται με πορνογραφικές ταινίες έλαμψαν για της απουσίας τους", ανέφερε η ερευνητική εργασία.

Διάβασε επίσης: 7 τροφές που θα ανεβάσουν τη λίμπιντο

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Lund ανέλυσαν ηχογραφήσεις 2.239 σεξουαλικών συναντήσεων που τους υποβλήθηκαν από ζευγάρια πρόθυμα να συμμετέχουν στη μελέτη. Οι ηχογραφήσεις περιείχαν 21.314 αναστεναγμούς, 74.422 συλλαβές και 54.145 μουγκρητά. Ένας από τους στόχους της έρευνας ήταν να εντοπίσει τυχόν ήχους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ενδείξεις ψεύτικου οργασμού.

"Τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, οι φωνές έγιναν πιο μακριές, πιο δυνατές, πιο υψηλές και τονικές καθώς ο "ενθουσιασμός" κορυφώθηκε", κατέληξαν οι ψυχολόγοι. " Συνολικά, οι άνδρες δεν είναι λιγότερο εκφραστικοί. Η ομιλία, ωστόσο, είναι σχεδόν ασυνήθιστη. Πολύ λίγες φωνές θα μπορούσαν να περιγραφούν ως κραυγές".

ψευτικοι_οργασμοι
Istock

H υπερβολική ένταση και φωνή, όπως και το μήκος των συλλαβών ήταν σημάδια μιας γυναίκας που προσποιούνταν την κορύφωση, ενώ η διακύμανση στον τόνο και οι ξαφνικοί/ απότομοι ήχοι ήταν σημάδια αυθεντικότητας.

"Με βάση τις παρατηρήσεις ότι οι γυναίκες φαίνεται να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της φωνητικής έκφρασης, οι ανθρώπινες σεξουαλικές φωνές συχνά θεωρούνται κάτι περισσότερο από συνειδητές προσπάθειες των γυναικών να ευχαριστήσουν τους συντρόφους τους", είπαν οι ερευνητές. "Αυτή η ιδέα βασίζεται σε αυτοαναφορές ή μελέτες πορνογραφίας, καθώς κανείς δεν έχει αναλύσει ακόμη τις ηχογραφήσεις του πραγματικού ανθρώπινου φύλου".

Αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που πραγματοποίησε αναλύσεις αυθεντικών σεξουαλικών επεισοδίων και παρουσιάζει μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που έχουνε οι περισσότεροι άνθρωποι στο μυαλό τους. "Με βάση αυτά τα νέα στοιχεία, οι ανθρώπινες σεξουαλικές φωνές είναι τουλάχιστον εν μέρει γνήσιες και αυθόρμητες εκφράσεις συμπάθειας, που παράγονται από άνδρες και γυναίκες σε στιγμές έντονης ευχαρίστησης". Οι άντρες ήταν εξίσου εκφραστικοί με τις γυναίκες, αλλά σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Ενώ τα ήπια μουγκρητά από τις γυναίκες άρχισαν λίγο νωρίτερα στη διαδικασία, οι άνδρες αναστέναξαν και εκφράστηκαν όταν το επίπεδο διέγερσης έγινε πολύ υψηλό. Πιο συγκεκριμένα, οι άντρες φαίνεται ότι έβγαζαν ήχους 15 δευτερόλεπτα πριν από την κορύφωση.

Ακολούθησε κατά μέσο όρο δέκα δευτερόλεπτα σιωπής από άνδρες και γυναίκες μετά τον αληθινό οργασμό. Ο σεξοθεραπευτής και συγγραφέας Phillip Hodson είπε: "Αυτή η μελέτη θέτει μερικές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. "Το σεξ είναι μια  υπόθεση για την οποία υπάρχει περισσότερη καυχησιολογία παρά αλήθεια– ειδικά σε έναν κόσμο όπου έως και το 80 τοις εκατό των γυναικών ισχυρίζονται ότι έχουν προσποιηθεί μια κορύφωση, με την ίδια παραδοχή έως και το ένα τρίτο όλων των ανδρών".

Διάβασε επίσης: 6 λόγοι που ο σύντροφός σου μπορεί να έχει λιγότερο ενδιαφέρον για σεξ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i