Τόσους συντρόφους χρειάζεσαι μέσα σε 1 χρόνο για να γίνεις ευτυχισμένη

Και δεν είναι ότι περιμέναμε.

couple-having-fun-at-coffee-house-picture-id623679734 Credit:gilaxia

Αν και έχουν επινοηθεί πολλές, νέες ορολογίες για να περιγράψουν τις διάφορες μορφές πολυγαμίας και γιατί αξίζει να τις δοκιμάσεις, μια έρευνε ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που - μάλλον - ήδη γνωρίζαμε αλλά αγνοούσαμε: Περισσότεροι ερωτικοί σύντροφοι δεν ισοδυναμούν με περισσότερη ευτυχία.

Διάβασε επίσης: Θες ευτυχισμένη σχέση; Τα 11 πράγματα που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ (ποτέ!) να κάνετε για να είστε ευτυχισμένο ζευγάρι

Οι επιστήμονες εξέτασαν στοιχεία από 16.000 Αμερικανούς και βρήκαν πως την προηγούμενη χρονιά εκείνοι που ήταν περισσότερο ευτυχισμένοι είχαν μόνο έναν ερωτικό σύντροφο. Ναι, σωστά διάβασες, σύμφωνα με την έρευνα, ένας παρτενέρ μέσα σε 365 μέρες είναι ο ιδανικός αριθμός για να κατακτήσεις την ευτυχία (κι αυτό δεν είναι ευφημισμός). Ένας είναι καλύτερα από 2 ή 200.

Διάβασε επίσης: Μάθε και τα όρια στις σχέσεις που πρέπει να υπάρχουν (για υγιείς και ευτυχισμένους συντρόφους)

Η παραπάνω έρευνα έρχεται σε αντίθεση με αυτό που συνέβη τη δεκαετία του 1920, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Κούλιτζ επισκέφθηκε με τη γυναίκα του μια πειραματική, κυβερνητική φάρμα. Το ζεύγος ξεναγήθηκε χωριστά, με μικρή χρονική διαφορά. Όταν η κυρία Κούλιτζ πέρασε μπροστά από ένα κοτέτσι ρώτησε τον ξεναγό αν ο κόκορας εκτελεί τα "καθήκοντά" του καθημερινά. «Πολλές φορές την ημέρα, κυρία», ήταν η απάντηση του ξεναγού. «Παρακαλώ, πείτε το αυτό στον κύριο Κούλιτζ», είπε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Όταν πέρασε ο πρόεδρος από το ίδιο σημείο, ο ξεναγός του μετέφερε τα λόγια της συζύγου του. Αφού σκέφτηκε λίγο, ο Αμερικανός πρόεδρος ρώτησε: «Με την ίδια κότα κάθε φορά;» «Όχι, με άλλη κότα κάθε φορά, κύριε», απάντησε ο ξεναγός. «Παρακαλώ, πείτε το αυτό στην κυρία Κουλιτζ», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Έτσι «γεννήθηκε το Coolidge Effect»: η τάση των περισσότερων αρσενικών θηλαστικών να αναζητούν ποικιλία σε σεξουαλικούς συντρόφους και να επιδεικνύουν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία για νέες συντρόφους, ακόμα κι αν έχουν εξαντληθεί από προηγούμενους παρτενέρ. Μελέτη μετά από μελέτη δείχνει ότι οι αρουραίοι και τα χάμστερ έχουν σίγουρα το Coolidge Effect.

Όμως, τι συμβαίνει με τους ανθρώπους;

Υπάρχουν δύο πλευρές στην εξίσωση, όπου η μία προωθείται από την εξέλιξη και την επιβίωση του πιο δυνατού, ενώ η άλλη από την πνευματική υγεία των εξελιγμένων ειδών στη σύγχρονη εποχή. Αν και είμαστε βιολογικά «ανοιχτοί» να ακολουθήσουμε το Coolidge Effect, η μελέτη δείχνει, σαφώς, ότι ένας ερωτικός παρτενέρ μπορεί να βελτιστοποιήσει την ευτυχία και μια ουσιαστική ζωή.

Συμπέρασμα: Η μονογαμία επικρατεί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i