Πώς να πιάσεις κουβέντα εύκολα με οποιονδήποτε;

10 tips που χρειάζεσαι για να ανανεώσεις την κοινωνική ζωή σου.

shutterstock_717983671 By DGLimages

Αισθάνεσαι πως δυσκολεύεσαι να πιάσεις κουβέντα εύκολα σε ένα πάρτι / σε μια οικογενειακή συνάντηση / σε μια παρέα που δε τους γνωρίζεις όλους; Μήπως τυχαίνει να αποφεύγεις τις έντονες κοινωνικές συναναστροφές γιατί φοβάσαι πως θα εκτεθείς; Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές καλές ιδέες για να πιάσεις την κουβέντα εύκολα και να κυλήσει ευχάριστα η ώρα – εντάξει, μπορείς πάντα να μιλήσεις για τον καιρό, αλλά καλό είναι να έχεις και μερικές ιδέες backup.

Κάνε το τεστ: Είσαι κοινωνική ή προτιμάς τη μοναξιά σου;

1. Η εξάσκηση φέρνει την τελειότητα. Είτε είναι ο οδηγός του ταξί, είτε ο κύριος που περιμένει πίσω σου στη σειρά, δες οποιονδήποτε συναντάς σαν δυνητικό συνομιλητή. Σύντομα θα έχεις αποκτήσει σούπερ άνεση στο να μιλάς με αγνώστους.

2. Ρώτησε τους ανθρώπους στο πάρτι τι είναι αυτό που τους αρέσει περισσότερο και όχι τι δουλειά κάνουν – μιλάμε πάντα περισσότερο για τα πράγματα που μας παθιάζουν.

3. Δοκίμασε τα νερά. Δεν είναι όλοι οι καλεσμένοι σε ένα πάρτι ενδιαφέροντες. Κάνε μερικές απλές ερωτήσεις που θα σου δείξουν αμέσως αν έχει νόημα να συνεχίσεις τη συζήτηση με το συγκεκριμένο άτομο ή απλά να προχωρήσεις στον επόμενο. Π.χ. Μπορείς να ρωτήσεις κάποιον για τον τόπο καταγωγής του και αν σκέφτεται να επιστρέψει κάποτε. Δεν φαντάζεσαι πόσα μπορεί να μάθεις από μια τόσο απλή αρχική ερώτηση και πόσο ενδιαφέρουσα μπορεί να αποδειχτεί η κουβέντα σας.

4. Άκου τον άνθρωπο που σου μιλάει. Οι περισσότεροι, την ώρα που μιλάει ο συνομιλητής μας προετοιμάζουμε το επόμενο σχόλιο. Μη βιαστείς να κάνεις την ψιλοκουβεντούλα που είχες «προετοιμάσει» στο μυαλό σου αλλά άφησε τη συζήτηση να πάρει τη δική της τροπή.

5. Δώσε σημασία στη μη λεκτική επικοινωνία. Μπορείς να μάθεις πολλά για έναν άνθρωπο από αυτά που δεν λέει. Αν πιάσεις τα μη λεκτικά μηνύματα που στέλνει θα μπορείς να τον κάνεις να αισθανθεί πιο άνετα και, ίσως, η συζήτηση να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον.

6. Προσπάθησε να μάθεις κάτι από τον άνθρωπο με τον οποίο κουβεντιάζεις. Έτσι, δεν ροκανίζεις απλά το χρόνο σου. Επεκτείνεις τις γνώσεις σου και μπορεί να έχεις μόλις βρει έναν πιθανό μελλοντικό φίλο.

7. Δεν είναι απαραίτητο η προσπάθεια για ψιλοκουβέντα που θα κάνεις σε μια συγκέντρωση να είναι επιτυχημένη. Όταν αρχίζεις να μιλάς με έναν άγνωστο, μπορεί η συζήτηση να μην προχωράει ή μπορεί να μην έχει τίποτε το ενδιαφέρον να σου πει. Σε κάθε περίπτωση, φέρσου ευγενικά και την κατάλληλη στιγμή ζήτησε συγνώμη και αποχώρησε με ένα ευγενικό «χάρηκα που τα είπαμε, βλέπω μια φίλη, πάω να της πω ένα γεια».

8. Ανάφερε στη συζήτηση κάτι που απασχολεί αυτές τις μέρες τη δημοσιότητα, από το τελευταίο reality show μέχρι το χιονιά ή μια εντυπωσιακή διεθνή είδηση. Αυτά τα θέματα πάντα βοηθάνε να ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ (σχεδόν) αγνώστων.

9. Συζήτησε για ταξίδια. Όλοι έχουν πάει κάπου που τους άρεσε πολύ ή έχουν στο μυαλό τους κάποια ταξίδια που θέλουν να κάνουν. Οδήγησε προς τα εκεί τη συζήτηση και σίγουρα θα αποκτήσει ενδιαφέρον. Αποσπά επίσης την προσοχή από τις τυπικές ερωτήσεις για τη δουλειά, την οικογένεια και την προσωπική ζωή που ίσως δεν θέλεις να απαντήσεις.

10. Χαλάρωσε. Αν είσαι αγχωμένη ή νευρική για το αν θα μιλήσεις με όλους στο πάρτι, πιθανότατα θα φαίνεται. Το χειρότερο; Μάλλον δεν θα διασκεδάσεις! Πάρε δυο βαθιές αναπνοές και θυμήσου: Είσαι εκεί για να περάσεις καλά. Δεν είναι συνέντευξη για δουλειά.

Το ήξερες; Τόσους συντρόφους χρειάζεσαι μέσα σε 1 χρόνο για να γίνεις ευτυχισμένη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i