Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν μπαίνεις σε σχέση

Αυτά που πρέπει να αποφύγεις στην αρχή, για να μην έρθει άδοξα το τέλος.

lathi-shesi_9xcp

Για κάποιους το ξεκίνημα μιας σχέσης είναι η καλύτερη φάση. Συνήθως είναι εκείνοι που όταν αυτή τελειώνει, ρίχνουν και την ταφόπλακα χωρίς πολλά πολλά και πάνε παρακάτω. Για άλλους, το πρώτο στάδιο είναι και το χειρότερο, με τόση αμηχανία ολούθε. Σε κάθε περίπτωση η αρχή μιας ερωτικής σχέσης είναι ίσως η πιο καθοριστική γιατί εδώ (κι αν) ισχύουν τα γνωστά «όπως μάθεις τον άλλο» , «όπως στρώνεις κοιμάσαι» κτλ κτλ.

Η τάση να κάνεις κάτι ή όλα από τα παρακάτω είναι συχνά ανεξέλεγκτη, λες και κάποιος σου τα φυτεύει στο κεφάλι κι εσύ δε μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτό. Η εμπειρία, όμως με το πέρασμα του χρόνου ίσως αποτρέπει ώστε να κάνεις αυτά τα λάθη με την ίδια ένταση. Επειδή οι συνέπειες μιας κακής αρχής θα πλήξουν όχι μόνο τον εαυτό σου αλλά και τη σχέση σας- που τόσο πολύ θες να φροντίσεις- προνόησε και συγκρατήσου.

Προσπάθησε λοιπόν να μην:

Απομακρύνεσαι από τους φίλους σου

Ως ένα βαθμό είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο. Μια ερωτική σχέση, ειδικά όταν μπαίνει σε προτεραιότητα, αλλάζει τα δεδομένα και το πρόγραμμα, όχι γιατί «πρέπει», αλλά γιατί όταν είσαι ερωτευμένος, θες να βλέπεις το πρόσωπο που σου το προκάλεσε αυτό όσο πιο συχνά γίνεται. Ναι, αλλά το να χάνεσαι από τον κόσμο γι' αυτό το λόγο δεν τιμάει ούτε εσένα, ούτε εκείνη, ούτε τους φίλους σου, οι οποίοι θα νιώσουν πως δεν τους χρειάζεσαι και δε σου λείπουν και πως αναγκαστικά έκανες παρέα μαζί τους μέχρι να βρεις γκόμενα και να «πέσεις με τα μούτρα». Αν είναι για ένα μικρό διάστημα, δεκτόν, όλοι θα σε δικαιολογήσουν. Αλλά αν εμφανίζεσαι μόνο όταν δε μπορεί εκείνη να σε δει ή όταν είστε τσακωμένοι ή όταν χωρίσετε, δεν είναι και πολύ ευχάριστο. Φρόντισε να κρατάς τις ισορροπίες.

Υπολογίζεις πως 1+1 δίνει πάντα 1

Και ξαφνικά, δεν υπάρχει «εγώ», ούτε «εσύ», μόνο «εμείς». Τα κάνετε όλα μαζί, αποχωρίζεστε ο ένας τον άλλο μόνο για να πάτε τουαλέτα. Προσωπικός χώρος δεν υπάρχει πλέον και το βρίσκετε και πάρα πολύ νορμάλ όλο αυτό. Ναι, γιατί είστε ακόμα «στα μέλια». Ωστόσο, ίσως θα ήταν καλύτερα να σέβεστε ο ένας το χώρο του άλλου από νωρίς, προτού ο ένας από τους δύο κλωτσήσει κι ο άλλος πονέσει. Δυστυχώς μόνοι μας ερχόμαστε, μόνοι φεύγουμε.

Διάβασε τη συνέχεια στο AskMen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i