Το σεξ μετά τα 50

Οι γυναίκες μετά τα 50 εξακολουθούν να απολαμβάνουν το σεξ, ενώ η ωριμότητα και η επιστήμη τούς χαρίζουν μια δεύτερη σεξουαλική αφύπνιση που συναγωνίζεται σε απόλαυση την πρώτη.

woman-middle-age-and-skin-care-picture-id522887421

Στον γυναικείο εγκέφαλο το συναίσθημα καταλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος

στο σεξ, ενώ στον άνδρα υπερέχουν η παρόρμηση και η ένταση της ηδονής. Στις γυναίκες το σεξ είναι εγκεφαλικό και αναζητούν μέσα από αυτό συναισθηματική σύνδεση" εξηγεί ο Δρ Θάνος Ασκητής, καθηγητής Ψυχιατρικής, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας. Σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Κατώτερου Γεννητικού Συστήματος σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης οι ειδικοί κατέληξαν ότι οι γυναίκες μπορούν να έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή στην εμμηνόπαυση, αρκεί να ξεφύγουν από τα ταμπού και τις προκαταλήψεις και να φροντίσουν να απευθυνθούν σε έναν ειδικό.

Η σιγή των ορμονών

Η εμμηνόπαυση επιφέρει σημαντικές αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών και η λίμπιντο μειώνεται. Ο κόλπος γίνεται λιγότερο ελαστικός, ενώ τα χαμηλά οιστρογόνα κάνουν τις γυναίκες πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, που μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία στην περιοχή. Πολλές γυναίκες μπορεί ακόμα και να εμφανίσουν θυρεοειδή τύπου Χασιμότο, ενώ, παράλληλα, μειώνεται και η τεστοστερόνη, που μαζί με την οιστραδιόλη είναι οι ορμόνες που σχετίζονται με τη σεξουαλική επιθυμία. Σχεδόν οι μισές γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση υπολογίζεται πως έχουν προβλήματα με το σεξ. Από αυτές μόνο ένα ποσοστό γύρω στο 20% τολμούν να το εκμυστηρευτούν στο γιατρό τους.

Διάβασε περισσότερα στο harpeersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i