7 συμβουλές για ευτυχισμένη ζωή που μάθαμε από το βιβλίο "Η απόφαση της ευτυχίας"

Διαβάσαμε το βιβλίο της life coach Σοφίας Κλώτσα και ιδού κάποιες από τις αγαπημένες μας συμβουλές της.

enjoying-the-fresh-sea-air-picture-id468906855 Credit:pixdeluxe

Από το βιβλίο της Σοφίας Κλώτσα με τίτλο "Η απόφαση της ευτυχίας" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας έχουν ενέργεια. Η κβαντική φυσική υποστηρίζει ότι τα πάντα γύρω μας αποτελούνται από ενέργεια και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως αυτό ισχύει και για τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Και καθώς η ενέργεια έχει την τάση να έλκει αντίστοιχη ενέργεια κοντά της, όπως καταλαβαίνεις οι θετικές σκέψεις και τα θετικά συναισθήματα έχουν την τάση να έλκουν θετικές για εσένα καταστάσεις στη ζωή σου.

Κάνε παρέα με ανθρώπους σαν αυτούς που θέλεις να γίνεις κι εσύ

Το ζητούμενο δεν είναι να επιδιώκουμε την παρέα επιτυχημένων ανθρώπων για να πάρουμε λίγη από τη λάμψη τους ή να τους εκμεταλλευτούμε. Η συναναστροφή μαζί τους έχει νόημα όταν προσπαθούμε να μάθουμε από αυτούς. Για να είναι πιο επιτυχημένοι από εσένα, προφανώς κάτι κάνουν καλύτερα. Και μην ξεχνάς: Η επιτυχία έλκει την επιτυχία. Αν περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που έχουν καταφέρει να πετύχουν τους στόχους τους, ανθρώπους που θαυμάζεις και εκτιμάς, θα βρεις την έμπνευση και τον τρόπο για να γίνεις μία από αυτούς.

Βρες την ευτυχία μέσα από αυτά που κάνεις για τους άλλους

Το να νοιαζόμαστε και να προσφέρουμε στους άλλους είναι κάτι το οποίο μπορεί να μας γεμίσει ευτυχία. Για παράδειγμα, να συμπεριφέρεσαι στους άλλους όπως θέλεις να συμπεριφέρονται σ’ εσένα. Μην ξεχνάς, οι άνθρωποι συμπαθούν τους καλούς ανθρώπους και όσους γενικά φέρονται όμορφα.

Ξαλάφρωσε το περιβάλλον σου

Οι Κινέζοι φιλόσοφοι πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο ξαλαφρώνουμε και τη ζωή μας. Δοκίμασέ το! Το πώς γερνάει κάποιος εξαρτάται από το πώς ζει – ζήσε καλά! Ένας άνθρωπος που έχει μάθει να χαίρεται την κάθε στιγμή της ζωής του και να βρίσκει την ομορφιά σε κάθε ηλικία θα γεράσει πολύ καλύτερα από κάποιον που δε ζει όμορφα τη ζωή του και είναι δυστυχισμένος που μεγαλώνει. Πιο πρακτικά; Οι καταχρήσεις, για παράδειγμα, μόνο κακό κάνουν σε όσους πέφτουν σ’ αυτές και τα σημάδια τους μένουν ανεξίτηλα σ’ εκείνους που τις βιώνουν. Οπότε, ζήσε όμορφα για να γεράσεις όμορφα!

Να ζεις στο τώρα

Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να κολλάμε υπερβολικά στο παρελθόν, αυτό όμως δεν είναι καλό, γιατί όσο περισσότερο ασχολούμαστε με πράγματα του παρελθόντος, τόσο πιο αργά προχωράμε στη ζωή μας, στο τώρα. Το τώρα όμως είναι σημαντικό, διότι στο τώρα είναι που δημιουργούμε την πραγματικότητα που θέλουμε να έχουμεν στη ζωή μας.

Μελέτησε τα μυστικά των πλουσίων

Οι πλούσιοι άνθρωποι δεν έγιναν τυχαία πλούσιοι, αλλά επειδή εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους κάποια μικρά απλά μυστικά. Αντικατάστησε στη ζωή σου το "δεν μπορώ" με το "πώς θα μπορέσω". Το "πώς θα μπορέσω" μας βάζει στη διαδικασία να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ή να ψάχνουμε πιθανούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Με δυο λόγια, το "πώς θα μπορέσω" είναι μια θετική ερώτηση, που βάζει τον εγκέφαλό μας να λειτουργήσει προς όφε- λός μας και να βρει λύσεις.

Η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση

Το να νιώθουμε ευτυχισμένοι είναι προσωπική υπόθεση και δεν ορίζεται απόλυτα και μόνο από τις συνθήκες της ζωής μας. Το αντίθετο μάλιστα, υπάρχουν άνθρωποι που, ενώ έχουν όλα τα καλά, είναι δυστυχισμένοι και άλλοι που, ενώ τους λείπουν πολλές από τις συνθήκες που εμείς θεωρούμε απαραίτητες για να είναι κάποιος καλά, εκείνοι είναι ευτυχισμένοι. Αυτό συμβαίνει διότι την ευτυχία μας την ορίζουμε περισσότερο απ’ όλα εμείς οι ίδιοι και κανείς άλλος!

Διάβασε επίσης: Αυτά είναι τα μυστικά του πραγματικού ευ ζην για να γίνεις ευτυχισμένη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i