3 ιδέες για εξοικονόμηση χρημάτων

Ο ένας από αυτούς; Κοιμήσου!

female-hand-holding-piggy-bank-save-money-and-financial-investment-picture-id1025332648 Credit:marchmeena29

Κοιμήσου

Εάν στριφογυρίζεις όλη τη νύχτα, αγνόησε τη φωνή της φίλης σου ότι τώρα στις εκπτώσεις πρέπει να αλλάξεις όλες τις ταπετσαρίες στο σπίτι. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Duke διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να πάρουν οικονομικό ρίσκο όταν τους λείπει ύπνος. Περίμενε καλύτερα μέχρι να είσαι εντελώς ξεκούραστη πριν βγεις στα μαγαζιά ή δώσεις προσφορά για μια ακριβή τσάντα στο eBay. Ο τραπεζικός σου λογαριασμός θα σε ευχαριστεί.

Αποταμίευση με στρατηγική

Με αυτό δεν εννοούμε να τα μοιράσεις στους περαστικούς, αλλά να χωρίσεις το μισθό σου σε διαφορετικούς λογαριασμούς. Όπως έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, οι άνθρωποι ξοδεύουν 50% λιγότερο όταν διανέμουν τα χρήματά τους σε τμήματα, από αυτούς που τα κρατούν όλα σε ένα λογαριασμό ξοδεύοντας από εκεί. Εάν δε θες να έχεις πολλούς λογαριασμούς στις τράπεζες, μοίρασε τα χρήματά σου σε φακέλους και φύλαγέ τα ξεχωριστά. Θα δεις ότι στο τέλος του μήνα θα έχεις περίσσευμα αντί για έλλειμμα!

Κλείσε το κινητό

Το να μιλάς στο κινητό σου σε κάνει πιο επιρρεπή σε διάφορες δελεαστικές προσφορές και διαφημίσεις, με αποτέλεσμα να ψωνίσεις τελικά υποσυνείδητα, κάτι που δε θα έκανες αν ήσουν συγκεντρωμένη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Consumer Research.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i