Αυτή η συνήθεια κατά την εμμηνόπαυση θα σε κάνει να παραμένεις ενεργή, δραστήρια και με αυτοπεποίθηση

Η συνήθεια που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις όσα ήξερες έως τώρα για την εμμηνόπαυση.

confident mature woman

Εμμηνόπαυση: Μία λέξη, χιλιάδες συναισθήματα. Η αλήθεια είναι ότι ως επί το πλείστον, στην ποπ κουλτούρα τα συναισθήματα αυτά έχουν μια χροιά αρνητική. Έχεις ωστόσο ποτέ αναρωτηθεί το γιατί;

Σκεπτόμενη το ερώτημα αυτό για αρκετό καιρό και αφήνοντας τον προβληματισμό να με παρασύρει σε αρκετά δύσβατα μονοπάτια του μυαλού μου, το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα ήταν πως, όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις, κάποιοι κερδίζουν όταν μας γεννώνται ανασφάλειες.

Εμείς κερδίζουμε όταν μας αναγεννάται η αυτοπεποίθηση

Η εμμηνόπαυση δεν είναι παρά μια ακόμη φάση στη ζωή κάθε γυναίκας, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Και όπως όλες οι υπόλοιπες φάσεις, έχει τις δυσκολίες της από τις οποίες θα βγεις καλύτερη και πιο δυνατή, αλλά και τις ευκολίες της, για τις οποίες παραδόξως (;!) δεν μιλά ποτέ κανείς.

Για την ιστορία, ας αναφέρουμε μερικές μονάχα από τις εμμηνοπαυσιακές χαρές της ζωής:

  • Είσαι πιο έμπειρη, κάτι που αυτόματα χαρίζει μια όμορφη αίσθηση αυτοπεποίθησης, αυτή του "ξέρω τι θέλω και είμαι εδώ να το διεκδικήσω". 
  • Έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ειδικά αν ως μαμά τα παιδιά σου έχουν μεγαλώσει ή οι επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι λιγότερες. 
  • Έχεις συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό που σε κάνει πραγματικά χαρούμενη, τι έχει σημασία για εσένα στη ζωή και μπορείς να του δοθείς ολοκληρωτικά.

Συζητώντας με φίλες μου που είτε ετοιμάζονται να μπουν είτε βρίσκονται ήδη στην εμμηνόπαυση, κάτι που απασχολεί πολλές είναι η έλλειψη ενέργειας και διάθεσης να είναι δημιουργικές. Αυτό συχνά τις καταβάλλει και τους στερεί τη δυνατότητα να είναι και να νιώθουν ελεύθερες, παραγωγικές και με όρεξη για ζωή.

Ωστόσο, αν αναζητήσει κανείς ουσιαστικά τη ρίζα του προβλήματος, θα δει ότι για αυτό δεν ευθύνεται η ίδια η εμμηνόπαυση αλλά μερικές από τις "παράπλευρες απώλειες", που συνήθως φέρνει μαζί της. Τα κακά νέα είναι πως οι εξάψεις, οι απότομες εναλλαγές στη διάθεση, οι ζαλάδες και οι διαρροές ούρων είναι όλα μερικά από τα συνήθη συμπτώματα της περιόδου αυτής. Τα καλά νέα είναι πως πλέον υπάρχει μια λύση για καθένα από αυτά, έτοιμη να σου δώσει πίσω τη χαμένη αυτοπεποίθηση.

Παρόλο που συχνά συζητάμε για τα υπόλοιπα θέματα όμως, η ακράτεια και η αδυναμία κύστης συνήθως φέρει την ταμπέλα "δεν αγγίζεται", γεννά αμηχανία και συγκατατάσσεται στη λίστα με το στίγμα του θέματος-ταμπού. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος: Πρόκειται για κάτι εντελώς φυσιολογικό και ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ αντιμετωπίσιμο. Ας το φωνάξουμε πιο δυνατά, για να το ακούσει κάθε γυναίκα- ακόμη και η πιο δύσπιστη.

Say it louder for the women in the back.

H αδυναμία κύστης κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι κάτι τόσο σύνηθες, όσο οι αλλεργίες την άνοιξη. Ας δούμε τι κρύβεται πίσω από αυτή:

  • Οι ορμονικές αλλαγές: Το μειωμένο επίπεδο των οιστρογόνων επηρεάζει τους κοιλιακούς μυς, ενώ δύναται να οδηγήσει σε αλλαγή θέσης στην κύστη. Αυτό συνεπάγεται και διαρροή ούρων.
  • Ο ιστός του κόλπου και του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να γίνει πιο λεπτός και ξηρός, συν ότι με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η ελαστικότητά του. 

Η φύση δεν είναι φεμινίστρια. Η επιστήμη είναι.

Είναι η διαρροή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης ένα κοινό πρόβλημα; Ναι.

Πρέπει να την αφήνεις να σε εμποδίζει από το να ασχολείσαι απρόσκοπτα με όσα αγαπάς; ΌΧΙ.

Δεν υπήρξε ούτε μια μέρα από την στιγμή που ανακάλυψα τα σερβιετάκια TENA lights που να αρνήθηκα να απολαύσω τη βόλτα με τις φίλες μου, την άθληση, τις εκδρομές και τη ζωή γενικά. Αποτελούμενα από απαλά υλικά, χωρίς αρώματα και χωρίς χρωστικά, είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η ευαίσθητη επιδερμίδα μου (που την περίοδο αυτή έχει γίνει ακόμη πιο ευαίσθητη και ευερέθιστη). 

Έχοντας στην τσάντα μου τα σερβιετάκια TENA lights, έχω στο "τσεπάκι" μου όλα τα παρακάτω:

  • Γρήγορη απορρόφηση
  • Αποτελεσματική προστασία 
  • "Κλείδωμα" της υγρασίας, που χρειάζεται η ευαίσθητη περιοχή 
  • Βελτιωμένη ψυχολογία, αφού απαλλάσσομαι από το άγχος της ακράτειας και των μικρών διαρροών
  • Ήσυχη συνείδηση γιατί η συσκευασία τους είναι από 100% ανανεώσιμες ίνες

Τώρα πια γελάω ελεύθερη κλείνοντας το μάτι στη ζωή, αλλά και τις φίλες μου που γνωρίζουν το σωτήριο "μυστικό" μου: Έχει γίνει πια αγαπημένη συνήθεια όλων μας.

Ο λόγος που ήταν τόσο σημαντικό για εμένα να βρω λύση στο πρόβλημα αυτό, ήταν κυρίως ότι οι διαρροές συνέβαιναν ακριβώς την στιγμή που απολάμβανα τις αγαπημένες μου δραστηριότητες. Όταν έκανα το πρωινό μου τρέξιμο, όταν χόρευα, όταν πήγαινα βόλτες για ψώνια με τις φίλες μου και κυρίως όταν γελούσα. Χάρη στη σειρά TENA lights όμως για αδυναμία κύστης, γελάω άφοβα, ελεύθερα και δυνατά. 

Tena Lights

Τα TENA lights είναι ξεχωριστά, όπως και εμείς.

Και επειδή όλες μας είμαστε διαφορετικές (ακόμη και στην αδυναμία κύστης), βγαίνουν σε πολλά μεγέθη και απορροφητικότητες, ενώ όλα τα σερβιετάκια είναι απίστευτα λεπτά (3mm). Αναλόγως με την ασφάλεια που χρειάζομαι, υπάρχουν τα μεσαίου μεγέθους και τα μεγάλα σερβιετάκια, ενώ το μικρότερο μέγεθός τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και με στρινγκ εσώρουχο. 

Τέλος στις απρόσμενες στιγμές. Cheers στις συναρπαστικές στιγμές.

Ταχύτητα απορροφητικότητας - διαρροή: 1-0.

Όλες καταλαβαίνουμε ότι το θέμα δεν είναι απλά να είναι αποτελεσματική η απορροφητικότητα, αλλά και η άμεση. Ε ναι, με τα σερβιετάκια υψηλής απόδοσης TENA lights που απορροφούν και διανέμουν γρήγορα τα ούρα, κλειδώνοντάς τα στον πυρήνα της σερβιέτας, μπορώ να νιώθω φρέσκια και στεγνή  συνέχεια. Α και αν ανησυχείς για τυχόν δυσάρεστες οσμές, μπορείς να τις "αποχαιρετήσεις" και αυτές, αφού μόλις παγιδευτεί η υγρασία, δεν διαφεύγει! Το μόνο που θα μυρίζεις, είναι η αγαπημένη σου κολώνια.

Tena Lights

Μπορείς να είσαι ενεργή, δραστήρια και με αυτοπεποίθηση ακόμη κι αν έχεις ευαίσθητο δέρμα

Το δέρμα όλων μας γίνεται με τα χρόνια όλο και πιο ευαίσθητο, όμως αυτό δεν είναι καθόλου περιοριστικό. Χρειάζεται απλώς λίγη περισσότερη προσοχή στην επιλογή κατάλληλων προϊόντων, αλλά από την στιγμή που θα βρούμε αυτό που ταιριάζει στις νέες ανάγκες της επιδερμίδας μας, δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα. Αυτό που πρέπει να αποφεύγουμε είναι τα αρώματα και τα χρωστικά καθώς μας κάνουν ακόμη πιο επιρρεπείς σε ερεθισμούς. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που αγάπησα αμέσως τα TENA Lights που είναι δερματολογικά ελεγμένα και περιέχουν 0% αρώματα και χρωστικά. Τι σημαίνει αυτό; 0% δυσφορία για εμένα.

Tena Lights

Έχουν 100% ανανεώσιμο πακέτο

Προσπαθώντας συνειδητά να περιορίσω όσο γίνεται το περιβαλλοντικό μου αποτύπωμα, εξετάζω πια από νέες σκοπιές τα προϊόντα που χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου. Με τα TENA lights μπορώ να είμαι ήσυχη και για την προστασία του πλανήτη καθώς από τη νέα τους συσκευασία έχει αφαιρεθεί το πλαστικό τμήμα και είναι κατασκευασμένη από 100% ανανεώσιμες ίνες. 

Μην αφήνεις μερικά άκρως αντιμετωπίσιμα προβλήματα να σου στερούν ούτε 1% αυτοπεποίθησης, ζωντάνιας και ενεργητικότητας, ΟΥΤΕ στην εμμηνόπαυση

Tena Lights

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i