"Κόκκινη Κλωστή": Ελευθερία είναι εσύ να καθορίζεις τα όριά σου. Τώρα μπορείς!

Στη χώρα μας ζουν 1.016 ασθενείς με αιμορροφιλία Α και Β.

αιμορροφιλία 1176628889

H αιμορροφιλία αποτελεί βλάβη του μηχανισμού πήξης του αίματος, η οποία δεν επιτρέπει την παύση της αιμορραγίας μετά από έναν τραυματισμό, μια χειρουργική επέμβαση ή αυτόματα χωρίς συγκεκριμένη αιτία. Εμφανίζεται από τη γέννηση του ανθρώπου και τον συνοδεύει σε όλη τη ζωή του. Η καθημερινότητα των αιμορροφιλικών ασθενών είναι γεμάτη προκλήσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι με αιμορροφιλία έχουν μάθει να ζουν εντός συγκεκριμένων ορίων, να πονούν και να αποδέχονται τον πόνο πέρα από το φυσιολογικό, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Με όραμα μια πλήρη ζωή

Ωστόσο, για τους ασθενείς με αιμορροφιλία αυτό δε σημαίνει ότι οι ευκαιρίες της ζωής πρέπει να περιοριστούν. Αυτό ακριβώς είναι και το όραμα "Liberate Life",  που αναφέρεται σε μια ζωή πέρα από την αιμορροφιλία, μέσω της κατάλληλης θεραπείας. Στόχος του οράματος είναι να ενθαρρύνει και να παρακινήσει τους ανθρώπους με αιμορροφιλία να διεκδικήσουν περισσότερα από τη ζωή τους, παρέχοντάς τους υποστήριξη και πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να προσδιορίσουν τους προσωπικούς τους στόχους και να αμβλύνουν τις δυσκολίες που προκαλεί η νόσος με την κατάλληλη φροντίδα και θεραπεία. Η καμπάνια "Κόκκινη Κλωστή" βασίζεται στο όραμα "Liberate Life" και εκφράζει τη φιλοσοφία της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sobi για μία ζωή πέρα από την αιμορροφιλία. "Τραβώντας" ο ασθενής την κόκκινη κλωστή, απελευθερώνεται από τον καθημερινό πόνο. 

Η Sobi, στο πλαίσιο της δέσμευσής της να βοηθήσει τους ασθενείς να ζήσουν μια ζωή πέρα από την αιμορροφιλία, προχώρησε στη δημιουργία του ιστότοπου liberatelife.gr, με πληροφορίες, συμβουλές και ιστορίες ανθρώπων που ζουν με αιμορροφιλία ή ατόμων που φροντίζουν πάσχοντες από αιμορροφιλία και θέτει προς συζήτηση τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που τους περιμένουν.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i