Tip for trip: Είναι ασφαλή τα ταξίδια στην εγκυμοσύνη;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου.

trip pregnancy

Ευχαριστούμε τη μαιευτήρα- γυναικολόγο, Δρ. Λαζαράκη Αντωνία (lazaraki.gr)

Αν η κύηση δεν είναι επαπειλουμένη, η κοιλίτσα που φουσκώνει δεν είναι λόγος να μην ταξιδεύουμε. Χρειάζεται όμως καλύτερος προγραμματισμός, και είναι διαφορετικός ανάλογα με το 3μηνο που διανύουμε και τις ιδιαιτερότητες της εγκυμοσύνης μας π.χ. διαβήτης κυήσεως, θρομβοφιλία.

  • Πάντα έχουμε μαζί μας βεβαίωση από το γιατρό μας, της πιθανής ημερομηνίας τοκετού και ότι μας επιτρέπονται τα ταξίδια ειδικά αν πρόκειται να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο.
  • Έχουμε υπόψιν μας ότι κουραζόμαστε πιο εύκολα και καλό είναι να αποφεύγουμε τα πολύ μακρινά ταξίδια και τις πολλές αλλαγές μεταφορικού μέσου.
  • Περιοχές που χρειάζονται ειδικοί εμβολιασμοί και φάρμακα, με πολλά έντομα και μολυσμένο νερό καλό είναι να αποφεύγονται.
  • Έχουμε ερευνήσει και σημειώσει κέντρα για εγκύους στον προορισμό μας, σε περίπτωση που κάτι μας απασχολήσει να είμαστε προετοιμασμένοι. Επίσης έχουμε μαζί μας τις βιταμίνες μας και τα προϊόντα υγιεινής που χρησιμοποιούμε, γιατί δεν είναι εύκολο να βρούμε τα ίδια ή αντίστοιχα στο εξωτερικό.

Στο 1ο τρίμηνο οι ναυτίες είναι έντονες και οι μετακινήσεις τις χειροτερεύουν. Οι πιθανότητες αποβολής όταν το έμβρυο σχηματίζεται είναι μεγαλύτερες, ας το έχουμε υπόψιν μας.

Στο 2ο τρίμηνο όλα είναι τέλεια ,αισθανόμαστε δυνατές και οι πιθανότητες επιπλοκών στην κύηση είναι οι μικρότερες.

Στο 3ο τρίμηνο η κοιλιά μας είναι πολύ φουσκωμένη και ακόμα και οι καθημερινές δραστηριότητες είναι δύσκολες, πόσο μάλλον οι μετακινήσεις.

Καλό είναι όσο πλησιάζουμε στην πιθανή ημερομηνία τοκετού να είμαστε κοντά στο μαιευτήριο!

 


 


 


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i