Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου αν φοράς σουτιέν κάθε μέρα

Το διάσημο μοντέλο και επιχειρηματίας Dita von Teese είπε κάποτε: "Μην κρατάτε τα καλά σας εσώρουχα για ραντεβού, φορέστε τα για εσάς".

woman bra iStock

Από αυτά με τις τιράντες μέχρι τα στράπλες, τα σουτιέν στις μέρες μας είναι διαθέσιμα σε ατελείωτα σχέδια και φόρμες σχέδια, έτσι ώστε κάθε γυναίκα να βρει το κατάλληλο για εκείνη. Εκτός όμως από την άνεση που προσφέρουν στο ντύσιμο,  η καθημερινή χρήση του σουτιέν έχει πολλά να σου προσφέρει από θέμα υγείας και ευεξίας. 

Εάν τα σουτιέν δεν έχουν κερδίσει ακόμα την καρδιά σου, ακολουθούν μερικοί λόγους για τους οποίους ίσως το ξανασκεφτείς. Εννοείται βεβαίως πως το σουτιέν είναι επιλογή και σε κάθε επιλογή δεν χωράει "πρέπει". 

Διαβάστε Επίσης

1. Λιγότερες ενοχλήσεις στον αυχένα 

Ίσως έχεις ακούσει ότι το μεγάλο στήθος μπορεί να επηρεάσει την πλάτη σου. Δυστυχώς, το να έχεις μεγαλύτερο στήθος μπορεί να οδηγήσει σε καταπόνηση του αυχένα και σε πόνο στην πλάτη και στους ώμους. Φορώντας ένα σουτιέν με σωστή εφαρμογή ή ένα άνετο αθλητικό σουτιέν μπορεί να ανακουφιστείς όσο δεν φαντάζεσαι. 

2. Η στάση της σπονδυλικής σου στήλης μπορεί να είναι καλύτερη

Από τη βαρύτητα δεν θα γλυτώσει καμία από εμάς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το βάρος του στήθους μας μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, η στάση του σώματός μας θα μπορούσε επίσης να επηρεαστεί για τον ίδιο λόγο. Περιττό να πούμε ότι το να φοράμε σουτιέν για υποστήριξη μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε καλύτερη στάση σώματος και να μειώσουμε τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης.

Διαβάστε Επίσης

3. Το στήθος μας δεν θα πονάει κατά τη διάρκεια της άσκησης

Αρκετές γυναίκες βιώνουν ενόχληση και πόνο στο στήθος κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυτό συμβαίνει λόγω της κίνησης του ιστού του μαστού κατά τη διάρκεια του τζόκινγκ, του τρεξίματος ή της άσκησης του σώματός μας, γενικά. Η λύση είναι απλή: επιλέγουμε να φοράμε αθλητικό σουτιέν. Αυτό θα μας βοηθήσει να στηρίξουμε το ανώτερο τμήμα της πλάτης μας και, φυσικά, θα μειώσει τον πόνο που μπορεί να προκαλέσει η άσκηση. 

4. Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Το διάσημο μοντέλο και επιχειρηματίας Dita von Teese είπε κάποτε: "Μην κρατάτε τα καλά σας εσώρουχα για ραντεβού, φορέστε τα για εσάς". Αυτό που κρατάμε είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε. Είναι ασφαλές (και αποδεδειγμένο) να πούμε ότι αν νιώθουμε όμορφα φορώντας ένα σουτιέν ή σετ εσωρούχων, θα νιώσουμε αμέσως πιο σίγουρες και έτοιμες για αυτή τη σημαντική μέρα. Πάμε κορίτσια!

5. Θα είμαστε οκ με τη μόδα!

Προσπαθείς πάντα να κρύψεις τις τιράντες του σουτιέν σου κάτω από τα ρούχα αλλά συνέχεια "ξεπροβάλουν"; Μην αγχώνεσαι. Υπάρχει σήμερα μια αυξανόμενη τάση της μόδας που έχει εμπνεύσει πολλές γυναίκες να δείξουν τα σουτιέν τους με κομψό και αντισυμβατικό τρόπο. 

6. Μπορεί να έχουμε καλύτερη εμπειρία όταν θηλάζουμε

Αυτό αφορά όλες τις μαμάδες εκεί έξω! Μπορείς να επιλέξεις να φοράς άνετα, στράπλες σουτιέν κατά τη διάρκεια των περιόδων θηλασμού για καλύτερη υποστήριξη και για να αποφύγεις τον πόνο. Εάν αντιμετωπίζεις διόγκωση (που είναι μια πολύ φυσική διαδικασία διαρροής γάλακτος), μπορεί επίσης να θέλεις να δοκιμάσεις απορροφητικά επιθέματα θηλασμού.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i