Γιατί είναι (πολύ) σημαντικό να αλλάζεις ρούχα αμέσως μόλις επιστρέφεις στο σπίτι

Ακμή στο σώμα, προβλήματα στο στομάχι και τις φλέβες και πάρτι μικροβίων.

woman back home iStock

Όταν επιστρέφουμε στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, είμαστε  τόσο εξαντλημένες που απλά δεν έχουμε καθόλου ενέργεια να αλλάξουμε ρούχα αμέσως. Βάζουμε φαγητό, πλένουμε τα πιάτα, φροντίζουμε τα παιδιά, φορώντας το ίδιο τζιν και φούτερ που φοράμε από το πρωί. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι αυτή η συνήθεια δεν είναι και τόσο ακίνδυνη τελικά, αφού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα τόσο στην υγεία όσο και την εμφάνισή μας. Και όλα αυτά εν μέσω COVID-19 εποχής. 

Ας ρίξουμε όμως μια πιο προσεκτική ματιά στο τι συμβαίνει αν μείνουμε με τα ίδια ρούχα όλη την ημέρα.

1. Δεν είναι καλό για τις φλέβες

Το αγαπημένο μας στενό τζιν μπορεί σίγουρα να μας κάνει να φαινόμαστε καταπληκτικές, εντός και εκτός οικείας, αλλά αν δεν το βγάλουμε όταν επιστρέψουμε σπίτι, δεν κάνουμε καλό στην υγεία σας. Τα ρούχα που φοράμε όταν βγαίνουμε είναι πολύ πιο στενά από τα άνετα του σπιτιού και μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την κυκλοφορία του αίματός μας. Τα στενά ρούχα μπορεί να επιβραδύνουν τη ροή του αίματος και εάν τα φοράμε συνεχώς μπορεί να βλάψουν τις φλέβες μας.

Διαβάστε Επίσης

2. Μεταφέρουμε μικρόβια στο σπίτι 

Εκτός από τον ιο COVID-19 με τον οποίο είμαστε και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεταφέρουμε μικρόβια στο σπίτι μας που μπορεί να προκαλέσουν διάφορες λοιμώξεις. Μερικά από αυτά τα βακτήρια περιλαμβάνουν το Acinetobacter που προκαλεί λοιμώξεις του αναπνευστικού και τον Staphylococcus aureus που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή σε διάφορα μέρη του σώματος και που είναι ανθεκτικό σε πολλά φάρμακα.

3. Μπορεί να προκληθεί ακμή στο σώμα

Εάν παρατηρήσουμε ενοχλητική ακμή στους ώμους ή στην πλάτη μας, ίσως χρειάζεται να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον τρόπο που ντυνόμαστε. Ενώ τα ρούχα από συνθετικά υφάσματα μπορεί να φαίνονται ελκυστικά, δεν επιτρέπουν στο δέρμα μας να αναπνέει και παγιδεύουν τη θερμότητα στο σώμα, προκαλώντας εξάρσεις.

Ένας άλλος λόγος για τα σπυράκια στο λαιμό ή στο στήθος μπορεί να είναι η συνήθειά μας να παραμένουμε με τα ρούχα του γυμναστηρίου μας μόλις επιστρέψουμε στο σπίτι. Τα αθλητικά ρούχα έχουν σχεδιαστεί για να μας κάνουν να νιώθουμε καλά κατά την προπόνηση, αλλά αν δεν τα βγάλουμε μετά το τέλος της γυμναστικής, μπορεί να δημιουργήσουν φραγμένους πόρους και μαύρα στίγματα.

Διαβάστε Επίσης

4. Προβλήματα στο στομάχι

Τα στενά ρούχα που πιέζουν στη μέση μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας που ξεπερνούν κατά πολύ την ενόχληση. Ρούχα που ασκούν πίεση στην κοιλιά μπορούν να προκαλέσουν διάφορα πεπτικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της παλινδρόμησης οξέος, ένα από τα πιο κοινά προβλήματα του εντέρου.

Εάν δεν μπορείς να απαρνηθείς τα αγαπημένα σου στενά τζιν ή τις pencil φούστες, προσπάθησε απλώς να μην τα φοράς σε καθημερινή βάση και φρόντισε έτσι και αλλιώς να αλλάζεις ρούχα με το που φτάνεις στο σπίτι σου. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i