Απώλεια μαλλιών; 7 συμβουλές για να κάνεις τα μαλλιά σου πιο δυνατά

Ο ρόλος του σαμπουάν, του conditioner και του λαδιού. Όλα όσα πρέπει να σκεφτείς.

hair loss woman iStock

Περισσότερο από το 50% των γυναικών μπορεί να εμφανίσουν αισθητή απώλεια μαλλιών κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για γυναίκες άνω των 40 ετών που μόλις γέννησαν ή μπήκαν στην εμμηνόπαυση. Εάν ταυτίζεσαι με αυτή τη συνθήκη ακολουθούν κάποιες (δοκιμασμένες) συμβουλές για να σώσεις την κατάσταση. 

Διαβάστε Επίσης

1. Άπλωσε λίγο λάδι μόνο στη ρίζα των μαλλιών σου

Τα έλαια μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά πριν εφαρμόσεις οτιδήποτε, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι είναι εντάξει να το κάνεις σε όλο το μήκος. Για παράδειγμα, το καστορέλαιο είναι εξαιρετικό για να εμπλουτίσει μόνο τη ρίζα.

2. Δοκίμασε ένα απαλό σαμπουάν πριν συμβουλευτείς κάποιον ειδικό 

Εάν έχεις παρατηρήσει πιτυρίδα, μην τρέξεις αμέσως στο πλησιέστερο φαρμακείο για να αγοράσεις ένα ειδικό σαμπουάν. Πρώτα, δοκίμασε ένα απαλό σαμπουάν για να μειώσεις τη λιπαρότητα. Εάν δεν δεις αποτέλεσμα, μπορείς να συμβουλευτείς έναν γιατρό και να αρχίσεις να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν για την πιτυρίδα.

Μην ξεχνάς ότι το ξηρό τριχωτό της κεφαλής και τα προβλήματα με τα μαλλιά μπορεί να είναι αποτέλεσμα αλλεργιών ή ορμονικών αλλαγών. Πριν δοκιμάσεις κάτι, κάνε μερικές εξετάσεις για να βεβαιωθείς ότι τα κάνεις όλα σωστά γιατί η αιτία μπορεί να είναι απλώς ένα σαμπουάν που προκαλεί αλλεργίες.

3. Χρησιμοποίησε μια μάσκα κανέλας

Η κανέλα έχει καλή επίδραση στα μαλλιά και τη ρίζα γιατί έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Για να φτιάξεις μια μάσκα, πρέπει να αναμίξεις ίσες ποσότητες κανέλας και λαδιού καρύδας. Στη συνέχεια, εφάρμοσε το μείγμα στα μαλλιά σου και άφησέ το για 45 λεπτά πριν το ξεπλύνεις σωστά.

4. Λούσε τα μαλλιά σου με ένα απαλό σαμπουάν

Εάν έχετε θέμα με τα μαλλιά σου, μη τα λούζεις κάθε μέρα, αλλά 2-3 φορές την εβδομάδα με ένα σαμπουάν χωρίς σκληρές χημικές ουσίες. Προαιρετικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυτικά σαμπουάν, και ειδικότερα εκείνα που περιέχουν χαμομήλι, αλόη βέρα, βιοτίνη, κυστεΐνη, πρωτεΐνες και βιταμίνη Ε.

5. Χρησιμοποίησε conditioner κάθε μέρα και σαμπουάν κάθε 2-3 ημέρες

Ναι, είναι καλύτερο να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε 2-3 ημέρες, αλλά ίσως ξεχνάς ότι τα μαλλιά χρειάζονται ενυδάτωση κάθε μέρα. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι  να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό και να απλώσεις το conditioner χωρίς να βάλεις σαμπουάν. Τα μαλλιά που παραμένουν σωστά ενυδατωμένα θα είναι πιο δυνατά, πιο πυκνά και λιγότερο πιθανό να σπάσουν.

6. Λάβε τουλάχιστον 11 mg ψευδάργυρου κάθε μέρα για να βοηθήσεις στην αποκατάσταση των μαλλιών σου

Ο ψευδάργυρος μπορεί να βοηθήσει στη μάχη κατά της τριχόπτωσης όταν λαμβάνεται στις σωστές δόσεις. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ψευδαργύρου είναι 8 mg έως 11 mg. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί προτείνουν ένα όριο των 25 mg, ωστόσο δεν πρέπει να λαμβάνεται για περισσότερο από 2 έως 3 εβδομάδες.

Διαβάστε Επίσης

7. Χρησιμοποίησε μάσκες καφέ για τη ρίζα των μαλλιών σου

Η καφεΐνη έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη των μαλλιών. Αποτρέπει την τριχόπτωση και αυξάνει την κυκλοφορία όταν κάνεις μασάζ απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σου. Η καφεΐνη μπλοκάρει μια ορμόνη γνωστή ως διυδροτεστοστερόνη (DHT) που είναι υπεύθυνη για την τριχόπτωση. Επιπλέον, ο καφές περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά που είναι ζωτικής σημασίας για την αναγέννηση.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i