Πανελλαδικό Συνέδριο για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Με θέμα "Ο ρόλος των συνδέσεων στο Ταξίδι του Ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση: Nέα δεδομένα - προκλήσεις – προοπτικές" θα πραγματοποιηθεί το πανελλαδικό συνέδριο για τη νόσο στις 28 και 29 Μαΐου.

πολλαπλή σκλήρυνση 623827876

H Διεθνής Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης (Multiple Sclerosis International Federation) έχει θεσπίσει την 30η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής (World MS Day) με στόχο την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των αρμόδιων κρατικών οργάνων για τη χρόνια αυτή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος, και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) επέλεξε να τιμήσει την φετινή World MS Day με την διοργάνωση ενός διήμερου Πανελλαδικού υβριδικού Συνεδρίου, στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα στις 28 & 29 Μαΐου 2022, με θέμα: "Ο ρόλος των συνδέσεων στο Ταξίδι του Ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση: Nέα δεδομένα - προκλήσεις - προοπτικές".

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα κινηθεί γύρω από τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στην ολιστική αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και με τη βοήθεια έγκριτων επιστημόνων θα συζητήσουμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες - ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία - στη διαχείριση των συμπτωμάτων, την φροντίδα και την αποκατάσταση. Ξεχωριστή ενότητα του Συνεδρίου έχει αφιερωθεί σε θέματα γονιμότητας, σεξουαλικών διαταραχών και ορθοκυστικών προβλημάτων των ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Έχουν προγραμματιστεί επίσης συνεδρίες για να ενημερώσουν για τις προοπτικές που φέρνουν ελπίδα στα άτομα με ΠΣ και τους φροντιστές τους όπως είναι τα Δίκτυα Πολλαπλής Σκλήρυνσης και ο Ρόλος των Συλλόγων Ασθενών στη διαμόρφωση Πολιτικής Υγείας. Σήμερα στην Ελλάδα πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση περίπου 21.500 άτομα, κι έχει αλλάξει τόσο η θεραπευτική προσέγγιση της νόσου όσο και η διαχείρισή της από τον ίδιο τον πάσχοντα. Οι περισσότεροι ασθενείς, τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα, ζουν μια σχεδόν φυσιολογική ζωή, όταν ακολουθούν πιστά τη θεραπευτική τους αγωγή και συμμορφώνονται με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού τους και της υπόλοιπης ομάδας επαγγελματιών υγείας που τον βοηθούν στην διαχείριση της ΠΣ . Το κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον παίζει καθοριστικό ρόλο στη συμμόρφωση του ασθενή, στην διατήρηση της καλής ψυχολογίας και της ευεξίας του.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, η ΠΟΑμΣΚΠ ευελπιστεί το Συνέδριο να αποτελέσει την αρχή για την εδραίωση ενός θεσμού διάδρασης μεταξύ των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση, της Πολιτείας, των Κοινωνικών Φορέων και των εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας. Σ΄ αυτό το ταξίδι δεν είναι κανείς μόνος…. Σας προσκαλούμε στην έναρξη των εργασιών του Πανελληνίου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, καταλήγει η πρόεδρος του Συλλόγου Βάσω Μαράκα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i