Παρουσιάστρια ειδήσεων έπαθε εγκεφαλικό on air - η αντίδρασή της την έσωσε

Ναι, το εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να συμβεί και σε νέες γυναίκες και το να είμαστε ενημερωμένες για τα συμπτώματα μπορεί να αποβεί σωτήριο.

Παρουσιάστρια ειδήσεων

Η Τζούλι Τσιν είναι έμπειρη παρουσιάστρια ειδήσεων σε κανάλι στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ και η έγκαιρη συνειδητοποίηση ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά τη βοήθησε να διαπιστωθεί άμεσα το εγκεφαλικό επεισόδιο και να λάβει την απαραίτητη βοήθεια. 

Όπως διαβάζουμε στο Thetoc.gr, ήταν Κυριακή απόγευμα, όταν η έμπειρη παρουσιάστρια του καναλιού KJRH, είχε ξεκινήσει να διαβάζει την "πάσα" για το θέμα σχετικά με την ακύρωση της εκτόξευσης του διαστημικού πυραύλου Artemis-1 της NASA. Ξαφνικά, κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να εκφωνήσει όσα εμφανίζονταν μπροστά της γραμμένα στη μικρή οθόνη, από όπου διαβάζουν οι παρουσιαστές, στο γνωστό ότοκιου. "Συγγνώμη, κάτι δεν πάει καλά με εμένα σήμερα το πρωί και σας ζητώ συγγνώμη" είπε με αξιοζήλευτη ετοιμότητα η παρουσιάστρια ειδήσεων, κάνοντας μια γρήγορη πάσα" στο δελτίο καιρού.

Είχε υποστεί αρχές εγκεφαλικού

Αργότερα αποδείχθηκε ότι η Τσιν είχε υποστεί αρχές εγκεφαλικού, σύμφωνα με την διάγνωση των γιατρών του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

Το απόγευμα της Κυριακής η Τσιν με μήνυμά της στο Facebook εξήγησε ότι είναι καλά στην υγεία της: "Είμαι χαρούμενη γιατί όλες μου οι εξετάσεις βγήκαν καλές. Για την ώρα οι γιατροί πιστεύουν ότι υπέστην αρχές εγκεφαλικού αλλά όχι ένα κανονικό εγκεφαλικό. Υπάρχουν ακόμα πολλές ερωτήσεις αλλά η τελική εκτίμηση είναι πως θα είμαι μια χαρά".

Περιγράφοντας το πώς βίωσε ό,τι συνέβη σε ζωντανή μετάδοση, η παρουσιάστρια ειδήσεων έγραψε: "Το επεισόδιο συνέβη ξαφνικά. Ένιωθα καλά πριν το δελτίο ειδήσεων. Κατά τη διάρκειά του, όμως, άρχισαν να συμβαίνουν διάφορα. Αρχικά έχασα την όρασή μου από το ένα μάτι. Στη συνέχεια το χέρι μου άρχισε να μουδιάζει. Κατάλαβα ότι αντιμετώπιζα σοβαρό πρόβλημα όταν δεν μπορούσα να εκφωνήσω τις λέξεις που ήταν μπροστά μου".

Βασικές πληροφορίες για το εγκεφαλικό επεισόδιο

Αν και η πλειοψηφία των εγκεφαλικών εμφανίζεται σε ανθρώπους ηλικίας από 65 ετών και άνω, περίπου το 10% όλων των εγκεφαλικών συμβαίνει σε ανθρώπους κάτω των 45- και οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους άνδρες. Κάθε χρόνο περισσότερες από 100.000 γυναίκες κάτω των 65 θα πάθουν εγκεφαλικό. Αυτό σημαίνει ότι εσύ ή κάποια που γνωρίζεις μπορεί να βιώσει τα ανεπιθύμητα συμπτώματα για εγκεφαλικό πολύ νωρίτερα απ’ ότι περίμενες. Οι πιθανότητες μάλιστα είναι μεγαλύτερες στις γυναίκες λόγω της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του καπνίσματος, της υψηλής χοληστερίνης, του διαβήτη και της εγκυμοσύνης, που επιφέρει ορμονικές διαταραχές.

Η αδυναμία ή το μούδιασμα σε ένα σημείο στο σώμα μας, η ξαφνική δυσκολία στην όραση, η δυσκολία στην ομιλία, ένας έντονος πονοκέφαλος, η απώλεια ισορροπίας είναι μερικά από τα βασικά συμπτώματα του εγκεφαλικού. Η άμεση επικοινωνία με γιατρό και η μετάβαση στο νοσοκομείο μπορεί να είναι πολύ σημαντικά για να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το πρόβλημα υγείας και να πάνε όλα καλά. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i