Πώς μπορεί να με βοηθήσει ο οδοντίατρος να αποκτήσω ένα πιο ελκυστικό χαμόγελο

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι ένα "αληθινό" χαμόγελο μέσα από την καρδιά μας είναι πάντα ελκυστικό. Εάν όμως θέλεις να διορθώσεις ατέλειες ή δυσχρωμίες στα δόντια σου, ο οδοντίατρός σου έχει τις λύσεις.

γυναίκα χαρούμενη χαμόγελο istock

Ένα πλατύ και ζεστό χαμόγελο είναι συχνά το μόνο "διαβατήριο" που χρειαζόμαστε για τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Ωστόσο, κάποιες φορές νιώθουμε αναστολές να χαμογελάσουμε πλατιά επειδή τα δόντια μας, είτε το σχήμα, η κλίση είτε η όψη τους, δεν είναι όπως θα θέλαμε. Ωστόσο, όπως ο οδοντίατρος μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε υγιή δόντια, μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε το χαμόγελο που μας ταιριάζει και με το οποίο νιώθουμε καλύτερα.

Οι λύσεις για ένα πιο ελκυστικό χαμόγελο

Δύο είναι οι βασικές επιλογές που μπορεί να μας προτείνει ο οδοντίατρος για να βελτιώσουμε εύκολα το χαμόγελό μας: οι όψεις ρητίνης και οι όψεις πορσελάνης, μικρά "φύλλα" από τα συγκεκριμένα υλικά, τα οποία συγκολλούνται στα δόντια, αλλάζουν την όψη τους και δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ας δούμε όμως λίγο περισσότερα στοιχεία για κάθε επιλογή.

Όψεις ρητίνης για τα δόντια

Οι όψεις ρητίνης για τα δόντια είναι μία επιλογή στην οποία καταλήγουν πολλοί που θέλουν να καλύψουν δυσχρωμίες, σπασίματα ή άλλα προβλήματα της οδοντοστοιχία τους και αποτελούν μια πιο οικονομική επιλογή από τις όψεις προσελάνης. Οι όψεις ρητίνης για τα δόντια μπορούν να κολληθούν απευθείας στο δόντι, που σημαίνει ότι η διαδικασία είναι πιο εύκολη ενώ είναι φτιαγμένες από καινούργιας τεχνολογίας συστατικά, ασφαλή και με τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα. Είναι επίσης ανώδυνη διαδικασία, κάτι που πολλοί προτιμούν και επιλέγουν!

Οι όψεις ρητίνης υπάρχουν σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και αποχρώσεις ώστε να μπορεί ο οδοντίατρος να επιλέξει για τον καθένα μας αυτό που του ταιριάζει. Μια άλλη σημαντική επισήμανση είναι πως η διαδικασία αυτή μπορεί να συνδυαστεί με θεραπεία λεύκανσης, προσφέροντας ένα πραγματικά λαμπερό χαμόγελο.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι οι όψεις ρητίνης εφαρμόζονται άμεσα και είναι ιδανικές για όσους, για διάφορους λόγους δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να αφιερώσουν πολύ χρόνο στον οδοντίατρο.

Όψεις πορσελάνης για τα δόντια

Οι όψεις προσελάνης έρχονται να καλύψουν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες με τις όψεις ρητίνης, έχουν όμως κάποια σημεία υπεροχής, με μεγαλύτερο το γεγονός ότι διαθέτουν "διαφάνεια" που μοιάζει με εκείνη της φυσικής αδαμαντίνης των δοντιών δίνοντας ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά, η διαδικασία της τοποθέτησής τους είναι πιο περίπλοκη από εκείνη των όψεων ρητίνης (απαιτείται λήψη αποτυπώματος των δοντιών και τρόχισμα πριν την τοποθέτηση) έχουν όμως πολύ μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο και αντοχή. Πρακτικά, θα χρειαστούν περισσότερα ραντεβού στον οδοντίατρο και όπως είναι λογικό, το κόστος τους είναι μεγαλύτερο. 


Σε κάθε περίπτωση, ο οδοντίατρός σου είναι εκείνος που μπορεί να σου προτείνει τι είναι πιο κατάλληλο για τις δικές σου ανάγκες και μαζί θα βρείτε την ιδανική λύση ώστε να έχεις για πολλά χρόνια (ή να αποκτήσεις ξανά) ένα λαμπερό, υγιές και νεανικό χαμόγελο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i