Nήματα προσώπου: Βασικές πληροφορίες πριν και εάν το αποφασίσεις

Η ανόρθωση του προσώπου με νήματα είναι μια τεχνική που αντιστρέφει τη γήρανση του προσώπου χωρίς τραυματισμούς και με ελάχιστη αποθεραπεία.

Νήματα στο πρόσωπο: Γυναίκα που κοιτάζεται στον καθρέφτη istock

Από τον Ελευθέριο Δημητραδιού, πλαστικό και επανορθωτικό χειρουργό, επιστημονικό υπεύθυνο της Luxurious Medical Aesthetics & Plastic Surgery
(luxuriousmedicalaesthetics.gr).

Η ανόρθωση του προσώπου με νήματα είναι μια πολύ δημοφιλής μέθοδος και επιλέγεται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια. Ο κύριος λόγος είναι ότι η τεχνική αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να αντιστρέψουμε τη γήρανση του προσώπου χωρίς τραυματισμούς και με ελάχιστη αποθεραπεία.

Πώς γίνεται η τοποθέτηση

Τα νήματα προσώπου τοποθετούνται με ειδική τεχνική στις επιθυμητές περιοχές και κάτω από το δέρμα. Λεπτές και κοίλες βελόνες, στο εσωτερικό των οποίων βρίσκονται τα νήματα, εισέρχονται στο δέρμα στα σημεία που έχει επιλέξει ο γιατρός. Αφαιρώντας τη βελόνα, το νήμα παραμένει στη θέση που έχει επιλεγεί ώστε να υπάρχει το ιδανικό αποτέλεσμα και εντελώς αόρατο, επιτυγχάνοντας την ανόρθωση της επιθυμητής περιοχής. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τις περιοχές στις οποίες θέλουμε να επέμβουμε. Συνήθως 15 έως 45 λεπτά καλύπτουν όλη τη διαδικασία. 

Διαβάστε Επίσης

Τα βασικά πλεονεκτήματα 

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι τα παρακάτω:
• Ανόρθωση βλεφάρων και πεσμένων φρυδιών.
• Ανόρθωση προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ.
• Διόρθωση των "ρυτίδων γέλιου" και των ρινοπαρειακών αυλάκων.
• Άμεσο αποτέλεσμα από τα πρώτα λεπτά μετά τη θεραπεία.
• Είναι ανώδυνη.
• Εξασφαλίζει άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα. 

Θέλεις να το γνωρίζεις: Τα νήματα απορροφώνται από τον οργανισμό, η μέθοδος είναι ανώδυνη και μπορείς να επιστρέψεις στις δραστηριότητές σου αμέσως μετά την επέμβαση.

Τι να περιμένεις μετά τη θεραπεία 

Η παρουσία μικρών εκχυμώσεων (μελανιές) και μικρού οιδήματος είναι απολύτως αναμενόμενη και εξαρτάται από την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται, αλλά η εμφάνιση και η έντασή τους διαφέρουν επίσης από ασθενή σε ασθενή. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να τις λάβεις υπόψη σου στον προγραμματισμό των κοινωνικών σου υποχρεώσεων. 

Αναφορικά με τα αναμενόμενα αποτελέσματα, το δέρμα δείχνει πιο σφριγηλό και το πρόσωπο πιο νεανικό με εξάλειψη των μεγάλων πτυχώσεων και ρυτίδων. Παρότι η βελτίωση στην εμφάνιση ξεκινά σύντομα, το "τελικό" αποτέλεσμα αναμένεται να είναι ορατό περίπου μετά τους 6 μήνες και διαρκεί περίπου 2 χρόνια.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i