Δράση ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Η Servier Hellas τιμά την πενταετή παρουσία της στην Ογκολογία με μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης για τον Μπλε Μάρτη.

έντερο πεπτικό istock

Με κύριο μήνυμα "Είναι εύCOLON μην το αμελείς" και με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργαζόμενους, επέλεξε φέτος η Servier Hellas να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία του προληπτικού ελέγχου στην εμφάνιση καρκίνου παχέος εντέρου.

Με αφορμή το μήνα Μάρτιο, ως παγκόσμιο μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, η Servier Hellas κάλεσε όλα τα μέλη της ομάδας της, ηλικίας 45 ετών και άνω, να αποδεχτούν την πρό(σ)κληση "να σπάσουν το ταμπού", κάνοντας προληπτικό έλεγχο μέσω της εξέτασης της κολονοσκόπησης.

"Στη Servier κάνουμε πράξη αυτό που λέμε. Το μήνυμα της πρόληψης ξεκινά από εμάς τους ίδιους για να φτάσει σε όλους όσοι χρειάζεται να κάνουν την εξέταση της κολονοσκόπησης. Είναι μία εξέταση η οποία ενώ μπορεί να σου σώσει κυριολεκτικά τη ζωή, δυστυχώς θεωρείται ακόμη εξέταση ταμπού. Στη Servier λοιπόν, μέσω της δράσης "The COLONO45", αποφασίσαμε να "σπάσουμε το ταμπού", δρώντας τώρα! Γιατί όταν πρόκειται για τον καρκίνο, όταν σώζεται η ζωή ενός ανθρώπου, σώζεται ταυτόχρονα η οικογένειά του, αλλά και η κοινωνία στο σύνολό της, και για το λόγο αυτό είμαστε διπλά υπερήφανοι για τη δράση μας", δήλωσε ο Ziad Matta, General Manager Servier Hellas & Cyprus.

"Δείγμα προόδου στις προηγμένες κοινωνίες είναι η υγεία του πληθυσμού τους, η οποία ξεκινάει ιδανικά από την πρόληψη. Η Servier είναι μία φαρμακευτική εταιρεία που εστιάζει την έρευνά της στους καρκίνους του πεπτικού και συμβάλλει ήδη με καινοτόμα φάρμακα στη θεραπεία τους. Υιοθετώντας ταχύτατα τη σύσταση των επιστημονικών ενώσεων που συστήνουν την προληπτική κολονοσκόπηση από την ηλικία των 45 ετών και άνω και θέλοντας έμπρακτα να προάγει την υγεία του προσωπικού της, η Servier πήρε την πρωτοβουλία οργάνωσης και διευκόλυνσης της εξέτασης αυτής για όσα μέλη της εμπίπτουν στην ομάδα ελέγχου, μέσω της δράσης "The COLONO45". Ως Ογκολόγος αισθάνομαι μεγάλη χαρά και θαυμασμό για την πρωτοβουλία της και ελπίζω να τύχει μίμησης και από άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Προσδοκώ ότι η δράση αυτή θα αποτελέσει τη σπίθα που θα ανάψει τη φλόγα της πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου στους συνανθρώπους μας", δήλωσε ο Αλέξιος Στριμπάκος, Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθυντής Ε' Παθολογικής - Ογκολογικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ.

Η δράση "The COLONO45" γίνεται σε μία περίοδο σταθμό για τη Servier Hellas. Το 2018 άνοιξε ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας με την είσοδό της στην Ογκολογία, προσφέροντας νέες θεραπευτικές επιλογές για τους επαγγελματίες υγείας και τους ασθενείς τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i