Φτάσαμε σε αυτό το σημείο: Πέφτει η αυλαία για την πανδημία του κορονοϊού

Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό έληξαν επίσημα στη χώρα μας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έβγαλε μία ανακοίνωση που μας έκανε να πούμε ένα "ουουουφφφφ".

Τελείωσε η πανδημία του κορονοϊού. istock

Από τέλος Μαρτίου παύουν στη χώρα μας τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό σε μια τυπική λήξη της πανδημίας. Η ανακοίνωση για την παύση των υποχρεωτικών μέτρων έγινε με εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και πλέον μπορούμε -και επίσημα- να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκες στα ΜΜΜ και στους άλλους χώρους όπου ήταν υποχρεωτική, ενώ καταργείται και η υποχρεωτικότητα των rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Το τελευταίο καλό νέο έρχεται από τον ΠΟΥ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ελπίζει να μειώσει φέτος το μέγιστο επίπεδο συναγερμού για την Covid-19, εκτιμώντας ότι η επιδημία βρίσκεται στα πρόθυρα του να αντιπροσωπεύει πλέον μια απειλή παρόμοια με αυτή της εποχικής γρίπης.

"Εκτιμώ ότι φτάνουμε στο σημείο να μπορούμε να θεωρούμε την Covid-19 με τον ίδιο τρόπο που θεωρούμε την εποχική γρίπη, η οποία συνιστά απειλή για την υγεία, ένας ιός που θα συνεχίσει να σκοτώνει, αλλά είναι ένας ιός που δεν διαταράσσει την κοινωνία μας ή τα υγειονομικά μας συστήματα", δήλωσε ο επικεφαλής προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ Μάικλ Ράιαν σε συνέντευξη Τύπου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i