Πώς να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τα συμπτώματα της ρινικής συμφόρησης

Ο σύμμαχός σου ενάντια στην εποχική αλλεργία.

cold istock

Δεν υπάρχει χειρότερη αίσθηση από τη βουλωμένη μύτη. Η αδυναμία τού να αναπνέεις κανονικά από τη μύτη αναμφίβολα σε δυσκολεύει καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα ακόμα και οι πιο απλές κινήσεις σου να μοιάζουν με βουνό. Από την άλλη, τα συμπτώματα δεν υποχωρούν στον ύπνο, πράγμα που σε οδηγεί να ξυπνάς κουρασμένη. Δυστυχώς, όμως, το μπούκωμα και το συνάχι δεν αποτελούν "σημάδια" της περιόδου του χειμώνα όταν δηλαδή οι ιώσεις βρίσκονται στο πικ τους, αλλά και την άνοιξη που οι αλλεργίες έχουν κερδίσει με τη σειρά τους τη δική τους πρώτη θέση στη λίστα των ανεπιθύμητων ενοχλήσεων. Mπορεί κι εσύ να αντιμετωπίζεις ανάλογα συμπτώματα την περίοδο της άνοιξης. Σε αυτά μπορεί να σε βοηθήσει το Ronal.

Πρόκειται για ένα ρινικό εκνέφωμα που βοηθά στην αντιμετώπιση της ρινικής συμφόρησης και είναι ιδανικό για άτομα με χρόνιες και οξείες ρινίτιδες (συνάχι), παραρινοκολπίτιδες και ρινοφαρυγγίτιδες σε παιδιά ηλικίας από 7 ετών και άνω και σε ενήλικες.

ronal

Το Ronal στο μικροσκόπιο

Το εν λόγω σπρέι είναι πολύ αποτελεσματικό. Ειδικότερα, η θεραπεία με Ronal μπορεί να ανακουφίσει το πρόβλημα στη μύτη, αφού κάθε δόση περιέχει 22 μg υδροχλωρικής οξυμεταζολίνης, και προσφέρει 25 δευτερόλεπτα μέχρι την αποσυμφόρηση και κατά μέσο όρο 2 μέρες λιγότερες σε σύγκριση με τον φυσιολογικό ορό σε ό,τι αφορά τη μείωση της διάρκειας της ρινίτιδας. Το καλύτερο, όμως, είναι ότι τα βήματα είναι πολύ απλά και σε λίγα λεπτά θα έχεις καταφέρει να ανακτήσεις την αναπνευστική λειτουργία της μύτης σου.

  • Φύσηξε τη μύτη σου για να προετοιμαστείς και στη συνέχεια κράτησε το μπουκάλι σε όρθια θέση για να εισάγεις το ακροφύσιο στο ρουθούνι σου.
  • Πάτησε την αντλία δυνατά και αμέσως είσπνευσε για λίγο το νέφος ψεκασμού, το οποίο μπορείς να κάνει 2-3 φορές σε κάθε ρουθούνι 2 φορές την ημέρα.

ronal

Τι πρέπει να προσέξεις

Και ναι μπορεί να βρήκες το σπρέι που θα σε βγάλει από τη δυσάρεστη θέση, αν αντιμετωπίζεις συμπτώματα εξαιτίας αλλεργίας ή κάποιας ίωσης, ωστόσο αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι να μην κάνεις εκτεταμένη χρήση. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να ξεπεράσεις τις 7 ημέρες που το χρησιμοποιείς. Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, οφείλεις να έρθεις σε επαφή με τον γιατρό σου, ο οποίος θα σε καθοδηγήσει για το πώς να συνεχίσεις. Από την άλλη, όπως προαναφέρθηκε δεν πρέπει να χορηγείται σε παιδιά κάτω των 7 ετών, γι’αυτό καλό είναι να το αποθηκεύεις σε μέρη που δεν το φτάνουν, ενώ κι εσύ που είσαι ενήλικη να θυμάσαι πως δεν πρέπει να ξεπερνάς τη συνιστώμενη δόση, νομίζοντας πως γνωρίζεις καλύτερα από τις οδηγίες. Παράλληλα, να κοιτάς πάντα την ημερομηνία λήξης, ενώ λάβε υπόψη σου πως το σπρέι διαρκεί για 24 μήνες και μάλιστα σε θερμοκρασία μικρότερη ή ίση με 25°C.

Η χορήγηση του Ronal σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών συνιστάται να πραγματοποιείται μόνο κατόπιν ιατρικής σύστασης και υπό την επίβλεψη ενηλίκου.”

Σημαντική σημείωση:  ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ΕΟΦ) ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i