Ένα "γυναικείο" προβιοτικό, όπλο μας για το καλοκαίρι (και όχι μόνο)

γυναίκα, χάπι, προβιοτικά, καλοκαίρι Istock images

Είναι πολύ εύκολο να χαθεί κανείς στον κόσμο των προβιοτικών και να μη ξέρει τελικά ποιο να επιλέξει. Ευτυχώς, ο δικός μου διατροφολόγος επέμεινε να δοκιμάσω το Super 8 Plus Microbiota λέγοντας πως το συγκεκριμένο προβιοτικό θα με βοηθούσε άμεσα στην αποκατάσταση της ισορροπίας του εντέρου, μετά από μια πρόσφατη περιπέτεια. Κι έτσι έγινε ακριβώς. Έναν σχεδόν μήνα μετά ένιωθα πολύ καλύτερα συνολικά. Δεν είχε αποκατασταθεί μόνο η ισορροπία του εντέρου, αλλά αισθανόμουν επίσης και τα επίπεδα της ενέργειάς μου να έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Διαπίστωσα λοιπόν έμπρακτα πόσο ισχυρός σύμμαχος είναι τα προβιοτικά. Ιδίως τη σύγχρονη εποχή, όταν ο οργανισμός μας δέχεται τόσες επιθέσεις. Γιατί καθημερινά έχουμε να αντιμετωπίσουμε τοξίνες που λαμβάνουμε από επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά και από το περιβάλλον. Στις τοξίνες έρχονται έπειτα να προστεθούν λοιμώξεις από βακτήρια και ιούς, όταν, μάλιστα, ενδέχεται να έχει επηρεαστεί η ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου μας από φάρμακα που έχουμε πάρει - κυρίως αντιβιώσεις - που μειώνουν εν μέρει τη φυσική μας άμυνα. Εμείς οι γυναίκες, δε, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια επιπρόσθετη πρόκληση: τις μυκητιάσεις του κόλπου, που βιώνουμε πιο έντονα το καλοκαίρι με τα μπάνια στη θάλασσα.

Πώς μπορούμε λοιπόν να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας; Με προβιοτικά.

 

super 8, med melon
med melon

Το Super 8 Plus Microbiota έρχεται να δώσει λύση συνολικά σε όλες τις παραπάνω προκλήσεις. Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποικίσει το πεπτικό σύστημα για να αντιμετωπίσει την επιβλαβή υπερανάπτυξη μυκήτων και παθογόνων βακτηρίων. Γιατί περιέχει 8 εξειδικευμένες καλλιέργειες και 42 δισεκατομμύρια ζώντα κύτταρα ανά κάψουλα, εξασφαλίζοντας αποτελεσματικότερη προβιοτική υποστήριξη. 

Όσον αφορά ιδίως τον γυναικείο οργανισμό, τα περιεχόμενα ζώντα προβιοτικά επιβιώνουν και αποικίζουν τις βλεννογόνους συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας υγιούς κολπικής χλωρίδας και καταστέλλοντας την υπερανάπτυξη μυκήτων που προκαλούν τις κολπικές λοιμώξεις.

Μιλώντας για μύκητες, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Super 8 Plus Microbiota προστατεύει και τα πόδια μας από μυκητιάσεις, πόσο μάλλον το καλοκαίρι που συνηθίζουμε να περπατάμε ξυπόλητοι στην παραλία. 

Το προϊόν έχει όμως και έξτρα δράσεις: προστατεύει το ουροποιητικό μας σύστημα, ενισχύοντας τον οργανισμό μας τώρα το καλοκαίρι με τα μπάνια στη θάλασσα, κατά των ουρολοιμώξεων. Ενισχύει τα τοιχώματα του εντέρου ώστε να μην περνούν στην κυκλοφορία του αίματος τοξίνες, μακρομόρια, μικρόβια, άπεπτες τροφές και απόβλητα. Αλλά και συμβάλλει στην απορρόφηση πρωτεϊνών και μετάλλων, στη σύνθεση συμπλέγματος των βιταμινών Β και στην αποδέσμευση των λιπαρών οξέων από τα λίπη. 

Το μόνο που θα πρέπει να θυμηθούμε οπωσδήποτε είναι πως πρέπει να διατηρείται σε ψυγείο. Έτσι, αμέσως μόλις το πάρουμε ή το παραλάβουμε θα πρέπει να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο μας.

 

Το Super 8 Plus Microbiota είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρασκευάζεται από τη Flora, Canada. Διανέμεται από την εταιρία MedMelon (τηλ. 2310 449441) και διατίθεται σε φυσικά ή ηλεκτρονικά φαρμακεία ή καταστήματα υγιεινών τροφών. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i