Τι είναι η μέθοδος SMILE Pro που διορθώνει την μυωπία σε χρόνο ρεκόρ;

Η νέα, επαναστατική μέθοδος laser SMILE Pro για πρώτη φορά στην Ελλάδα διορθώνει τη μυωπία και προσφέρει άμεση επιστροφή στην κανονικότητα.

μάτια istock

Οι Οφθαλμολογικές Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, LaserVision στην Αθήνα και Ophthalmica στη Θεσσαλονίκη, μέλη του Ομίλου Sanoptis, απέκτησαν το υπερσύγχρονο Femtosecond laser Visumax 800 της εταιρείας Zeiss. Το Visumax 800 αποτελεί το μοναδικό σύστημα διαθλαστικής χειρουργικής που μπορεί να εφαρμόσει την καινοτόμο μέθοδο SMILE Pro Laser.

Τι είναι η μέθοδος SMILE Pro;

Η προηγμένη μέθοδος SMILE Pro, είναι μία ελάχιστα παρεμβατική τεχνική Laser για την αντιμετώπιση διαθλαστικών ανωμαλιών - σφαλμάτων (μυωπία, αστιγματισμός), η οποία προσφέρει ακρίβεια μετεγχειρητικού αποτελέσματος, ασφάλεια και διεγχειρητική άνεση, ταχύτητα (σχηματισμός του ιστικού φακού - lenticule σε 8 δευτερόλεπτα εφαρμογής του Laser) και εξατομίκευση στις απαιτήσεις και ανάγκες του υποψηφίου (κάθε κερατοειδής είναι μοναδικός). Προηγείται αναλυτική προεγχειρητική μελέτη από περιφερειακά διαγνωστικά τοπογραφικά συστήματα.

Ποιο είναι το κυριότερο πλεονέκτημα

Tο κυριότερο πλεονέκτημα της νέας μεθόδου SMILE Pro είναι η ταχύτατη αποθεραπεία και η άμεση επιστροφή στην κανονικότητα. Συγκεκριμένα, στις περισσότερες περιπτώσεις, από το ίδιο βράδυ ο υποψήφιος μπορεί να δουλέψει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, tablet ή κινητό τηλέφωνο, να δει κανονικά τηλεόραση και την επόμενη ημέρα αναλαμβάνει κανονικά τα εργασιακά ή επαγγελματικά του καθήκοντα, ενώ δραστηριότητες όπως διάβασμα, οδήγηση, γυμναστική κ.ά. συνεχίζονται ανεπηρέαστες μετά την επέμβαση. Δεν παρατηρούνται ενοχλήσεις, ερυθρότητα ή πόνος στους οφθαλμούς.

Επιπλέον πλεονεκτήματα της μεθόδου SMILE Pro είναι τα εξής:

  • το ανύπαρκτο θερμικό φαινόμενο στον κερατοειδή χιτώνα,
  • η μικροσκοπική τομή μόλις 2.5mm συγκριτικά με την ολική περιφερειακή - κυκλική τομή (κερατοειδικός κρημνός - flap) που δημιουργείται στις κλασικές επεμβάσεις, χαρίζοντας αισθητά μεγαλύτερη στιβαρότητα και ανθεκτικότητα στην αρχιτεκτονική του κερατοειδή (το πρόσθιο τμήμα του παραμένει εντελώς ανέγγιχτο),
  • η εφαρμογή ακόμα και σε υποψήφιους που έχουν πολύ λεπτό κερατοειδή ή μεγάλα διαθλαστικά σφάλματα (υψηλές διοπτρίες - βαθμούς),
  • η ελαχιστοποίηση της εμφάνισης του συνδρόμου ξηροφθαλμίας (dry eye syndrome) μετεγχειρητικά,
  • η μείωση των ενοχλητικών λάμψεων (glare) στη νυχτερινή όραση.

Open Day για δωρεάν εκτίμηση

Με στόχο την εμπεριστατωμένη ενημέρωση του κοινού για τη νέα, πρωτοποριακή διαθλαστική μέθοδο SMILE Pro, οι LaserVision και Ophthalmica διοργανώνουν Open Day, παρέχοντας την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν τη νέα τεχνολογία και να εκτιμηθούν - αξιολογηθούν εντελώς δωρεάν για το αν είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για την εφαρμογή της, με αναλυτική συμβουλευτική από ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις δύο Οφθαλμολογικές Μονάδες:

  • LaserVision στην Αθήνα, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 μεταξύ 10:00 και 18:00
  • Ophthalmica στην Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 23 Μαΐου μεταξύ 10:00 και 18:00

Όπως δήλωσε η κα Irmi Huber, Country Manager Greece του Ομίλου Sanoptis: "Η επένδυση του Ομίλου Sanoptis, φέρνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το τελευταίας γενιάς σύστημα Zeiss Visumax 800, ξεπερνώντας στο σύνολο το 1.000.000 €, αποδεικνύει στην πράξη τη δέσμευσή μας για πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών οφθαλμικής υγείας που παρέχονται από τις Οφθαλμολογικές Μονάδες του Ομίλου μας. Η LaserVision στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Ophthalmica στη Θεσσαλονίκη είναι οι μοναδικές δομές αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα που μπορούν να εφαρμόσουν τη μέθοδο SMILE Pro, προσφέροντας αληθινά πρωτοποριακές λύσεις σε άτομα με διαθλαστικά προβλήματα, βελτιώνοντας θεαματικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής τους άμεσα, αξιόπιστα και με ασφάλεια".

Για περισσότερες πληροφορίες ή ραντεβού:

LaserVision (Αν. Τσόχα 17, Τ.Κ. 11521, Αθήνα) | Τηλ: 2107472777 | www.laservision.gr

Ophthalmica (Βασική Μονάδα: Βασ. Όλγας 196 & Πλούτωνος 27, T.K. 54655 | Παράρτημα: Αγίας Σοφίας 40, T.K. 54622, Θεσσαλονίκη) | Τηλ. 2310263063, 2310413131 | www.ophthalmica.gr

Σχετικά με τον Όμιλο Sanoptis
Η Sanoptis είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος όμιλος στον τομέα της Οφθαλμολογίας τα τελευταία 5 χρόνια, με περισσότερα από 300 επιλεγμένα οφθαλμολογικά κέντρα και κλινικές, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην Ελβετία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία.
Τα κέντρα αυτά παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες οφθαλμικής φροντίδας σε ασθενείς σε κλινικό, διαγνωστικό, θεραπευτικό και επεμβατικό - χειρουργικό επίπεδο, καλύπτοντας όλο το φάσμα της σύγχρονης οφθαλμολογίας.
Μεταξύ των υπηρεσιών αιχμής που παρέχονται στα εξειδικευμένα κέντρα είναι οι χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης καταρράκτη, διαθλαστικές επεμβάσεις με Laser για μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό καθώς και σύγχρονες πρακτικές αντιμετώπισης της πρεσβυωπίας, γλαυκώματος και στραβισμού. Μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, χειρουργικές επεμβάσεις υαλοειδούς - αμφιβληστροειδούς για αποκατάσταση αποκόλλησης ή αφαίρεση επιαμφιβληστροειδικής μεμβράνης, ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις (ενέσεις) για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας υγρού τύπου συμπληρώνουν την φαρέτρα των υπηρεσιών.
Με πολυετή εμπειρία στον τομέα της υγείας, η διοίκηση του Ομίλου αναπτύσσει κλινικές που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, απασχολώντας περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους. Διακεκριμένοι επιστήμονες και ιατροί, αναγνωρισμένοι για την τεχνογνωσία τους, αποτελούν την ομάδα του Ομίλου Sanoptis, η οποία εφαρμόζει νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα και παρέχει προηγμένη ιατρική εκπαίδευση, με έμφαση στην καινοτομία (Sanoptis Academy).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i