ΙΑΣΩ Παίδων| 3η Ημερίδα για Γονείς: "Το Πρόωρο Νεογνό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε"

Η 3η Ημερίδα για Γονείς του ΙΑΣΩ Παίδων με θέμα "Το Πρόωρο Νεογνό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε", θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01 Ιουνίου 2024, στις 09:15, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ.

πρόωρο μωρό istock

Η Β’ Παιδιατρική Κλινική του ΙΑΣΩ Παίδων συνεχίζει με επιτυχία τη διοργάνωση ημερίδων για Γονείς, που αφορούν σε συνηθισμένα θέματα που προβληματίζουν τους γονείς, δίνοντας συμβουλές για την αντιμετώπιση και την πρόληψή τους, με στόχο την καλύτερη ενημέρωσή τους και τη συνεχή βοήθεια και προσφορά στο δύσκολο έργο τους.

ημερίδα για γονείς

Στόχος της ημερίδας είναι η συζήτηση και η αποσαφήνιση των ζητημάτων που αφορούν στην ανάπτυξη και φροντίδα των βρεφών υψηλού κινδύνου με απλό τρόπο και χωρίς παραπληροφόρηση.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με την παρουσίαση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του ΙΑΣΩ, ενώ θα γίνει αναφορά στη φροντίδα του πρόωρου νεογνού. Στη συνέχεια, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη σύγχρονη απεικονιστική προσέγγιση στην περιγεννητική διάγνωση, στους παράγοντες πριν και μετά τη γέννηση που καθορίζουν την εμφάνιση αναπνευστικών συμπτωμάτων, στην πρόληψη λοιμώξεων κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου ζωής, αλλά και στην παιδονευρολογική παρακολούθηση των βρεφών υψηλού κινδύνου. Τέλος, εκτενής αναφορά θα γίνει στη ψυχολογική υποστήριξη των γονέων.

Επιστημονικά Υπεύθυνη της Ημερίδας είναι η κα. Αικατερίνη Αγραφιώτου, Διευθύντρια Β’ Παιδιατρικής Κλινικής ΙΑΣΩ Παίδων.

Η συμμετοχή και παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία ή μέσω του website του Ομίλου ΙΑΣΩ σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για πληροφορίες: τηλ.: 210 6383906 (Αθηνά Άντζου – Υπεύθυνη Εκδηλώσεων & Συνεδρίων ΙΑΣΩ).

Μπορείς να δεις το Πρόγραμμα της ημερίδας εδώ

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

ΥΓΕΙΑ Τετ, 05 Ιουν 2024

Παροξυσμική νυχτερινή αιμοσφαιρινουρία: Έγκριση νέας θεραπείας

Το pegcetacoplan έλαβε έγκριση στην Ευρώπη για τη χρήση σε ενήλικες ασθενείς με παροξυσμική νυχτερινή αιμοσφαιρινουρία (PNH), οι οποίοι δεν έχουν λάβει κάποια προηγούμενη θεραπεία.

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i