Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down: Το βίντεο που θα σε αφυπνίσει

Η 21η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, όπως ορίστηκε από τον ΟΗΕ

sindromo-down

Η 21η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, όπως ορίστηκε από τον ΟΗΕ, πριν από 11 χρόνια, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας.

Το σύνδρομο Down περιγράφει μια χρωμοσωμική ανωμαλία, που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών, τα οποία υπάρχουν εκ γενετής στους φορείς της γενετικής αυτής βλάβης και αφορούν παρεκκλίσεις στη σωματική διάπλαση, τη νοητική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους.

Το hashtag για τη φετινή χρονιά ευαισθητοποίησης για τα παιδιά και τους ενήλικες με το παραπάνω χρωμόσωμα ήταν το #‎MyFriendsMyCommunity‬

«My Friends, My Community - The benefits of inclusive environments for today's children and tomorrow's adults, δηλαδή «Οι φίλοι μου, η κοινότητά μου- Τα οφέλη ενός περιβάλλοντος δίχως αποκλεισμούς για τα παιδιά του σήμερα και τους ενήλικες του αύριο».

Τα παιδιά και οι ενήλικες με σύνδρομο Donw συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, να αντιμετώπιζουν το στίγμα και το ρατσισμό ενώ οι διακρίσεις εις βάρος των ανθρώπων αυτών παραμένουν σε κάθε επίπεδο.

Τα άτομα με σύνδρομο Down συχνά στερούνται το δικαίωμα στην ισότιμη αναγνώριση ενώπιον του νόμου, καθώς και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. ».

Με αφορμή την 21η Μαρτίου, ο ιταλικός οργανισμός «CoorDown», θέλησε να τιμήσει τα άτομα με σύνδρομο Down με ένα βίντεο που πραγματικά αφυπνίζει και πρωταγωνίστρια σε αυτό την ηθοποιό Olivia Wilde.

Μέσα από αυτό το βίντεο, η πρωταγωνίστρια που τελικά βλέπουμε πως είναι άτομο με σύνδρομο Down μας δείχνει πως βλέπει τον εαυτό της και τη ζωή της κι αναρωτιέται πως βλέπουμε εμείς εκείνη!

«Βλέπω τον εαυτό μου να τραγουδάω, να χορεύω και να γελάω μέχρι να μη μπορώ να αναπνεύσω», λέει η κοπέλα με σύνδρομο Down, «Εσύ πώς με βλέπεις»;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i