Πονάει το στήθος σου; Μήπως είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης;

Να θυμάσαι πως τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι διαφορετικά σε κάθε γυναίκα. Και ορισμένες μπορεί να μην έχουν κανένα από αυτά.

τεστ εγκυμοσύνης συμπτώματα της εγκυμοσύνης FotoDuets

Νιώθεις το στήθος σου πρησμένο και σε πονάει; Λες;;; Ναι, θα μπορούσε αυτό να είναι ένα από τα αρχικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Αν μάλιστα το τεστ έχει βγει θετικό, ο πόνος στο στήθος μπορεί να κρατήσει αρκετές εβδομάδες. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης.

Συμπτώματα της εγκυμοσύνης: Είναι ο πόνος στο στήθος θετική ένδειξη;

Θετική ένδειξη είναι, αλλά η εγκυμοσύνη δεν είναι ο μοναδικός λόγος που μπορεί να πονάει το στήθος σου. Ο πόνος στο στήθος θα μπορούσε να συνδέεται με τις ορμονικές διακυμάνσεις στο σώμα σου, που δεν σχετίζονται μόνο με την εγκυμοσύνη, αλλά και με την περίοδό σου.

Πόνος στο στήθος στην εγκυμοσύνη

Όπως κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό στήθος, το ίδιο ισχύει και με τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης: Μπορεί να πονάς στον έναν ή και στους δύο μαστούς. Μπορεί να νιώθεις γενικά το στήθος σου πρησμένο, να εντοπίζεται η αίσθηση σε ένα συγκεκριμένο σημείο ή να μετακινείται προς τις μασχάλες. Ο πόνος στο στήθος μπορεί να είναι συνεχής ή μπορεί να φεύγει και να έρχεται.

Γενικότερα, τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, ο πόνος στο στήθος είναι συνήθως διάχυτος αλλά όχι οξύς. Μπορεί να νιώθεις το στήθος σου πρησμένο και βαρύ. Μπορεί επίσης να είναι πολύ ευαίσθητο στο άγγιγμα και να κάνει άβολη την άσκηση και τα προκαταρκτικά παιχνίδια στο σεξ. (Πρακτική συμβουλή: Φόρα ένα σουτιέν με καλή υποστήριξη και ενθάρρυνε τον σύντροφό σου να εξερευνήσει άλλες περιοχές στη διάρκεια του σεξ.) Επίσης, εάν σου αρέσει να κοιμάσαι μπρούμυτα, ο πόνος αυτός μπορεί να σε ενοχλεί.

Σε πολλές γυναίκες τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης ξεκινούν από την ευαισθησία στο στήθος και ιδιαίτερα στις θηλές. Μπορεί να είναι τόσο ευαίσθητες που να πονάς ακόμη και όταν σκουπίζεσαι μετά το μπάνιο. Τα καλά νέα είναι πως το συγκεκριμένο σύμπτωμα υποχωρεί μετά τις πρώτες εβδομάδες.

Γιατί πονάει το στήθος στην αρχή της εγκυμοσύνης;

Ο πόνος στο στήθος είναι συχνά ένα από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Μπορεί μάλιστα να ξεκινήσει ήδη από τις πρώτες δύο εβδομάδες μετά την σύλληψη, προτού καν διαπιστώσεις καθυστέρηση στην περίοδό σου! Η αίσθηση του βάρους και του πόνου κορυφώνεται κατά το πρώτο τρίμηνο, όπου αλλάζουν δραματικά οι ορμόνες. Οι ορμόνες που κατακλύζουν το σώμα σου έχουν μια σημαντική δουλειά: το προετοιμάζουν για να μπορεί να φιλοξενήσει ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι, το μωρό σου. Οι ορμόνες αυτές προετοιμάζουν, μεταξύ άλλων, το στήθος σου για τη γαλακτοφορία. Η ροή στους μαστούς αυξάνεται και το στήθος σου μεγαλώνει σε μέγεθος. Τους επόμενους μήνες, μπορεί να μεγαλώσει έως και κατά τρία νούμερα, ενώ μετά τον τοκετό, όταν «έρθει» το γάλα, μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Τι δεν οφείλεται απαραίτητα στην εγκυμοσύνη

Ο οξύς πόνος στο στήθος, που μπορεί να τον νιώθεις σαν μαχαιριά στον έναν μαστό, δεν ανήκει στα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Ενώ μπορεί να συμβεί, και να μην είναι κάτι σοβαρό, εάν επιμένει ενημέρωσε τον γιατρό σου.

Διάβασε επίσης: Σε πόσο καιρό θα μείνεις έγκυος αν «προσπαθείτε» για μωρό; Η επιστήμη απαντά

Διάβασε επίσης: Μπορείς να μείνεις έγκυος από προσπερματικά υγρά τις επικίνδυνες ημέρες;

The Mamagers Update

Υιοθέτησε κοριτσάκι με σύνδρομο Down που είχαν απορρίψει 20 οικογένειες

“Εσύ είσαι άντρας, δεν θα πάρεις την barbie” – Η διήγηση ενός πατέρα από ένα κατάστημα παιχνιδιών

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i