3 μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου που θα βελτιώσουν την υγεία σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο! Μικρά βήματα που θα σου χαρίσουν θεαματικά θετικά αποτελέσματα.

ευτυχισμένη γυναίκα iStock

Νιώθεις πως η καθημερινότητά σου έχει γίνει μία ρουτίνα και ψυχολογικά όσο και σωματικά νιώθεις βαριά. Θέλεις πολύ να μπεις σε αυτό τον κόσμο της ευεξίας και της καλής υγείας, ωστόσο σκέφτεσαι πως κάτι τέτοιο θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια και αλλαγές που θα δυσκολευτείς να κάνεις, πόσο μάλλον σε μία περίοδο που δεν είναι η ευνοϊκότερη από άποψη ψυχολογίας. Σου έχουμε νέα, διότι με 3 μόνες μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, θα δεις άμεσα αποτελέσματα στην υγεία σου αλλά και στη διάθεσή σου. 

Λαχανικά & φρούτα

Δεν είπαμε να ξεκινήσεις δίαιτα, ούτε να κόψεις αυτά που αγαπάς. Ωστόσο, μπορείς να εντάξεις στη διατροφή σου περισσότερα φρούτα και λαχανικά με τα γεύματά σου. Σύμφωνα με έρευνες, άτομα που πρόσθεσαν τουλάχιστον 470 γραμμάρια φρούτων και λαχανικών στο ημερήσιο διατροφικό τους πρόγραμμα, είχαν 10% χαμηλότερα επίπεδα στρες από εκείνους που τρώνε τη μισή ποσότητα. Αυτό σημαίνει πως σε κάθε γεύμα σου πρέπει να βάλεις ένα μικρό side "πράσινο" σνακ που όχι μόνο θα νοστιμεύσει το αποτέλεσμα, αλλά θα σας χαρίσει ενέργεια και θετικότερη διάθεση.

Περπάτημα

Το έχεις πει πολλές φορές πως θα ξεκινήσεις γυμναστική ή τουλάχιστον περπάτημα, ωστόσο τα 10.000 βήματα που θεωρούνται απαραίτητα την ημέρα για μια καλή φυσική κατάσταση, μπορούν απλά να μειωθούν σε 1.000, σύμφωνα με έρευνα. Ειδικότερα, αυτό ισούται με περίπου 10 λεπτά περπάτημα, το οποίο θα επηρεάσει θετικά την υγεία σου, μειώνοντας τις πιθανότητες διαβήτη τύπου 2, άνοιας, καρδιακών παθήσεων, ακόμα και καρκίνου. Προτίμησε, λοιπόν, να παρκάρεις πιο μακριά από τον προορισμό σου ώστε να περπατήσεις λίγο, επίλεξε τα Μέσα ή ακόμα και το ποδήλατο. Παράλληλα, ο χρόνος αυτός θα σε βοηθήσει να επανασυγκροτήσεις τις σκέψεις σου, αλλά και να αλλάξεις διάθεση, ειδικότερα αν το περιβάλλον στο οποίο περπατάς έχει πολύ πράσινο. 

Γέλιο

Λένε πως το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο και δεν έχουν άδικο. Σύμφωνα με έρευνες, τα οφέλη του είναι καθολικά, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως μειώνει τα επίπεδα του στρες, ενώ απελευθερώνει ενδορφίνες, που καταφέρνουν να ανακουφίσουν από την ένταση. Μάλιστα, στοιχεία δείχνουν πως μακροπρόθεσμα το γέλιο μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού, όσο και στην ανακούφιση από τον πόνο. Γι'αυτό μην σταματάς να γελάς ακόμα και όταν κάτι δεν είναι τόσο αστείο ή δεν έχεις όρεξη να το κάνεις. Θα σου κάνει καλό!

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i