Ένας εύκολος τρόπος για να κοιμάσαι μέσα σε 2 λεπτά

Ο πιο γρήγορος και ξεκούραστος ύπνος της ζωής σου, προσεχώς.

sleep iStock

Αν γενικά δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, σίγουρα θα έχεις κάνει την έρευνά σου όσον αφορά τα κόλπα που μπορούν να διευκολύνουν τη διαδικασία, επομένως δε βλάπτει να μάθεις και κάτι ακόμα, που ίσως να σου ταιριάζει περισσότερο.

Αρχικά καλό είναι να γνωρίζεις πως όσο πιο γρήγορα αποκοιμηθείς, τόσο πιο γρήγορα ξεκινά ο πρώτος κύκλος ύπνου χωρίς ταχείες κινήσεις των ματιών (NREM), πράγμα που εγγυάται ότι θα περάσεις κάποιο χρόνο σε ύπνο με ταχείες κινήσεις των ματιών (REM). Αυτό είναι το βαθύτερο και πιο αναζωογονητικό στάδιο του ύπνου, κατά το οποίο συμβαίνουν όλα τα καλά πράγματα - ο εγκέφαλός σου αρχειοθετεί σημαντικές αναμνήσεις, απαλύνει τον πόνο στα άκρα σου και δίνει στο ανοσοποιητικό σου σύστημα την απαραίτητη ώθηση, μεταξύ άλλων θαυματουργών οφελών.

Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι χρειαζόμαστε από 10 έως 20 λεπτά για να αποκοιμηθούμε. Αν κοιμάσαι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, δε χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα. Παρόλα αυτά, κατανοούμε και σεβόμαστε τις φιλοδοξίες σου για έναν τέλειο ύπνο, που ξεκινά με το που ακουμπήσεις το κεφάλι σου στο μαξιλάρι- και φυσικά έχουμε τη λύση.

Η μέθοδος της Σχολή Πτήσεων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Σχολή Πτήσεων του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισε να εκπαιδεύει τους υποψήφιους πιλότους να κοιμούνται σε δύο λεπτά ή λιγότερο - θεωρώντας ότι ένας πλήρης νυχτερινός ύπνος ήταν αρκετά κρίσιμος όταν χειρίζεσαι ένα P-47 Thunderbolt το πρωί.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i