Τι χρειάζεται ο καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής για να αποφύγεις δυσάρεστες οσμές και ερεθισμούς;

Γνώρισε τη σειρά Feminine της FREZYDERM και περιποιήσου σωστά την ευαίσθητη περιοχή σου.

frezyderm

Γυναίκα: Σε κάθε στάδιο της ζωής της, έχει διαφορετικές απαιτήσεις περιποίησης και υγιεινής.

Από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και μετά στην ενηλικίωση και τη γόνιμη περίοδο και από την αναπαραγωγική ηλικία στην εμμηνόπαυση, κάθε μετάβαση σε μια νέα περίοδο σημαίνει και αλλαγή των αναγκών για ατομική φροντίδα στην ευαίσθητη περιοχή.

Ανακάλυψε κι εσύ την ολοκληρωμένη σειρά Feminine της FREZYDERM για περιποίηση και υγεία.

Τι πρέπει να ξέρεις για την ευαίσθητη περιοχή

  • Η φυσιολογία της ευαίσθητης περιοχής διαμορφώνεται από την φυσιολογική μικροβιακή χλωρίδα, τη φυσική υγρασία και πρωτίστως το pH.
  • Το pH της περιγεννητικής περιοχής εξαρτάται τόσο από την ηλικία όσο και από την «ορμονική ταυτότητα» της γυναίκας σε κάθε ηλικιακή περίοδο και είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος καθαρισμού.
  • Οι βασικοί κανόνες υγιεινής και τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης προφυλάσσουν την καταστροφή της χλωρίδας και της επιδερμίδας της περιοχής, που αποτελούν ασπίδα προστασίας του βλεννογόνου του κόλπου.

Για να είσαι σίγουρη για τη διατήρηση της υγείας της ευαίσθητης περιοχής, χρησιμοποίησε καθημερινά τον ειδικό αφρό, το υγρό και τα μαντηλάκια καθαρισμού Intim Area της σειράς Feminine της FREZYDERM. 

Έτσι, ισχυροποιείται η άμυνα της περιγεννητικής περιοχής από ερεθισμούς, ευαισθησίες, δυσάρεστες οσμές, κολπίτιδες και μυκητιάσεις κάθε ημέρα, όλο το χρόνο.

frezyderm-gynaikologika-intimarea

Τι να ΜΗΝ κάνεις στην ευαίσθητη περιοχή

  • Μην υπερβάλεις με τον καθημερινό καθαρισμό, γιατί καταστρέφεις τη φυσιολογική χλωρίδα της περιοχής. Ακολούθησε έναν σχολαστικό καθαρισμό 1-2 φορές την ημέρα με το σωστό προϊόν.
  • Μην αμελείς να σκουπίζεις καλά την περιοχή μετά τον καθαρισμό, γιατί η υγρασία επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων.
  • Μην ξεχνάς μετά την περίοδο να κάνεις μια κολπική πλύση για την απομάκρυνση υπολειμμάτων.

Πόσα ξέρεις για το γυναικείο κόλπο;

Τα σημεία διαφοροποίησης του κόλπου σε κάθε ηλικιακή περίοδο (προεφηβεία, αναπαραγωγική ηλικία, εμμηνόπαυση) είναι το pH και ο βαθμός ενυδάτωσης.

  • Στην αναπαραγωγική ηλικία το φυσιολογικό pH του κόλπου είναι όξινο (από 3.8 έως 4.5) και τα φυσιολογικά επίπεδα οιστρογόνων συμβαδίζουν με την επαρκή ενυδάτωση του κόλπου.
  • Στην εμμηνόπαυση το pH είναι συνήθως στο 7 και η μείωση των οιστρογόνων επιφέρει ξηρότητα στον κόλπο.

Πώς θα φροντίσεις το γυναικείο κόλπο:

Σε αντίθεση με το παρελθόν που οι γυναίκες αποθαρρύνονταν να χρησιμοποιούν προϊόντα για τον κόλπο επειδή θα χαλούσαν το pH, τα προϊόντα νέας γενιάς ισορροπούν το pH του κόλπου ενώ δρουν και θεραπευτικά σε συνδυασμό με την φαρμακευτική αγωγή που θα σου προτείνει ο γυναικολόγος.

intim-frezy-douche

Για την προληπτική φροντίδα του κόλπου χρησιμοποίησε για τον εξωτερικό καθαρισμό το Intim Aid Cleanser και κολπικά κάνε πλύσεις με το Intim Vaginal Douche Χαμομήλι.

Το χαμομήλι είναι ιδανικό για δυσάρεστες οσμές και καταπράυνση της φαγούρας, ενώ για κολπικές λοιμώξεις, υπάρχουν τα ενδοκολπικά Σόδα και Ξύδι καθώς και το Intim Aid Cleanser για τον καθαρισμό εξωτερικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i