Φρόντισε το στόμα σου – Φρόντισε το σώμα σου!

Είναι γνωστό ότι η καλή μας υγεία συνδέεται με την άσκηση - αλλά και με τη στοματική υγεία.

Stomatology concept. Girl with strong white teeth Credit:Prostock-Studio

Από Pilates μέχρι Zumba και από Capoeira μέχρι Cross Fit, η γυμναστική έχει μπει λίγο ή πολύ στη ζωή όλων μας. Και δεν έχει ηλικία, ούτε φύλλο. Είτε λοιπόν αθλείται κανείς εποχιακά είτε πιο συστηματικά, η συνειδητοποίηση πως ένα δυνατό σώμα και μια υγιής καρδιά έχουν αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής μας αλλά και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησής μας, είναι μεγάλη. Μέσα από την άσκηση και τη σωστή διατροφή μπορούμε να χτίσουμε ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσουμε το κυκλοφορικό και πεπτικό μας σύστημα και φυσικά να γεμίσουμε το σώμα μας με ενέργεια και ζωντάνια.

Πώς πλένεις τα δόντια σου; Δες το σωστό τρόπο όπως προτείνει το βρετανικό σύστημα υγείας στο nhs.uk.

Ένας πολύτιμος σύμμαχος για την στοματική σου υγεία

Σε αυτή τη συμμαχία, με σωστή διατροφή και άσκηση, ένας πολύτιμος σύμμαχος έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα και αυτός δεν είναι άλλος από το στόμα μας. Το στόμα μας, τα δόντια και τα ούλα μας, είναι ο καθρέφτης της γενικής σωματικής μας υγείας. Η κατάσταση δοντιών και ούλων μπορεί να αποτελεί μια πρώτη ένδειξη και για τη γενική μας υγεία, επιπλέον δε, τα δόντια και τα ούλα μας μπορούν κάποιες φορές να μας ειδοποιήσουν έγκαιρα για προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε, πολύ πριν εκείνα γίνουν σοβαρά.

Για παράδειγμα, τα βακτήρια που αναπτύσσονται στη στοματική μας κοιλότητα μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις σε άλλα σημεία του σώματος ειδικά όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν είναι στην καλύτερη του φάση λόγω μιας ασθένειας ή μιας θεραπείας. Η ουλίτιδα για παράδειγμα συνδέεται με διάφορες ασθένειες όπως ο διαβήτης ή καρδιακά προβλήματα (πηγή: ada.org).

Όμως με καθημερινό βούρτσισμα με τα κατάλληλα προϊόντα και με τη χρήση οδοντικού νήματος, το στόμα μας μπορεί να αφήσει πίσω τις ευαισθησίες του και να γίνει η αιχμή του δόρατος για τη σωματική μας υγεία. Καταπολεμώντας ταυτόχρονα την ουλίτιδα και την επίπονη ευαισθησία των δοντιών.

Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε για την καθημερινή αντιμετώπιση της ευαισθησίας στο ζεστό και το κρύο.

Αν ανήκετε στο 30% των ανθρώπων που υποφέρουν από ένα οξύ πόνο σε ζεστές ή κρύες τροφές η ποτά, οι οδοντόκρεμες Sensodyne ανακουφίζουν από τον πόνο των ευαίσθητων δοντιών και παρέχουν προστασία μεγάλης διάρκειας με βούρτσισμα δυο φορές την ημέρα.

Στην περίπτωση που υποφέρετε από ούλα που αιμορραγούν, οι οδοντόκρεμες Parodontax είναι σχεδιασμένες να διατηρούν τα ούλα σας υγιή και τα δόντια σας δυνατά, βοηθώντας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της αιμορραγίας των ούλων.

Η καλή υγεία ξεκινάει από τη φροντίδα του στόματος και μαζί με τη σωματική άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή, μπορούν να μας δώσουν την ενέργεια και την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε, κάθε μέρα.

*Πηγή: Αμερικανικός Οργανισμός Οδοντιατρικής (ADA): https://www.ada.org/~/media/ADA/Publications/Files/patient_61.ashx

Φρόντισε το στόμα σου – Φρόντισε το σώμα σου! - εικόνα 1

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i