Εθελοντές κτηνίατροι προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας είναι Μ.Κ.Ο εθελοντών κτηνιάτρων που σκοπό έχει να βοηθήσει τα ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης.

Η ομάδα φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων παρέχει αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Επιπροσθέτως, το σωματείο στοχεύει και στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται  “πληγή” και θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων.

sk2-300x224

Πώς λειτουργεί η ΕΔΚΕ;

Πραγματοποιεί αποστολές ,κατόπιν προσκλήσεως, είτε Δήμων είτε επίσημων φιλοζωικών σωματείων, με αριθμό πρωτοδικείου, και όχι μεμονωμένα περιστατικά, για λόγους δεοντολογίας.

Τι είδους περίθαλψη προσφέρει στα αδέσποτα ζώα; Πρόκειται για στειρώσεις ή και περισσότερο εξειδικευμένη περίθαλψη;

Στα αδέσποτα πραγματοποιούνται στειρώσεις, καθώς επίσης τοποθέτηση μικροτσίπ και εμβολιασμός κατά της λύσσας. Στα άλλα ζώα, η θεραπεία γίνεται ανάλογα με το είδος του και τις ανάγκες του.

a-COUPLE-BED-SEX-640x468

Μέχρι σήμερα, το σωματείο έχει επισκεφτεί πάνω από 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πιο ιδιαίτερο περιστατικό, ήταν η προσπάθεια σύλληψης του Σήφη του κροκόδειλου στην Κρήτη.

Πώς μπορεί να βοηθήσει κανείς το έργο της ΕΔΚΕ;

Οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά κυρίως, καθώς στις αποστολές της συμμετέχουν μόνο γιατροί ή φοιτητές κτηνιατρικής! Παρ' όλα αυτά, είναι ιδιαίτερα σημαντική και οποιαδήποτε απλή υποστήριξη του έργου της με κάθε μέσο.

kr1-107204_406x226

Περισσότερες πληροφορίες για την οικονομική βοήθεια μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα : www.edke.gr

Επικοινωνία Είτε μέσω email στο info@edke.gr είτε στέλνοντας μήνυμα στην σελίδα στο facebook.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i