Νέα ιατρεία ψωρίασης και διαπυητικής ιδρωταδενίτιδας στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός

Το Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» εγκαινίασε τους αναδιαμορφωμένους χώρους των Ιατρείων Ψωρίασης και Διαπυητικής Ιδρωταδενίτιδας

shutterstock_174169535 By Image Point Fr

Δεν σταματώ να ονειρεύομαι.

Η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική. Η αγάπη για τη ζωή είναι.

Θετική διάθεση... αυτό είναι το μυστικό.

Κοιτάζω μπροστά με αισιοδοξία.

Διεκδικώ μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Εμπιστεύομαι τον δερματολόγο μου.

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα μηνύματα που κοσμούν τους τοίχους των αναδιαμορφωμένων χώρων αναμονής των Ιατρείων Ψωρίασης και Διαπυητικής Ιδρωταδενίτιδας του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», με στόχο να καταστεί η εμπειρία της αναμονής της ιατρικής εξέτασης όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη για τους ασθενείς. Επιπλέον, οι ασθενείς και οι επισκέπτες του Νοσοκομείου έχουν πλέον πρόσβαση σε ψηφιακό ενημερωτικό υλικό για τα δύο αυτά νοσήματα, δεδομένου ότι η σωστή ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία παρουσίασε κατά τη διάρκεια της σχετικής τελετής εγκαινίων η Διοικήτρια και Διευθύντρια της Α’ Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», Καθηγήτρια Χριστίνα Αντωνίου, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης της Διοίκησης του Νοσοκομείου για τη στήριξη των ασθενών με χρόνια δερματικά νοσήματα.

Η ευεργετική επίδραση της καλής ψυχολογικής διάθεσης στην πορεία εξέλιξης των χρόνιων νοσημάτων, είναι γνωστή στην ιατρική κοινότητα εδώ και πολλά χρόνια. Επιπλέον, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συμβολή ενός «ζεστού» και «φιλικού προς τον ασθενή» νοσοκομειακού περιβάλλοντος συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του άγχους και των αρνητικών συναισθημάτων που προκαλεί η αναμονή της ιατρικής εξέτασης.

Ο σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας είναι επομένως, διττός. Από τη μία πλευρά, επιδιώκεται η βελτίωση της ψυχολογίας του ασθενούς κατά την παραμονή του στους χώρους του νοσοκομείου και – το κυριότερο – η διατήρηση της καλής ψυχικής διάθεσης μετά την αποχώρησή του από αυτούς. Από την άλλη, η ενδυνάμωση του ασθενούς μέσα από την παροχή έγκυρης πληροφόρησης για το νόσημά του, ώστε να είναι σε θέση να κατανοεί πληρέστερα τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού του, να επικοινωνεί καλύτερα μαζί του και να συμμορφώνεται στην αγωγή.

Η Ψωρίαση και η Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα είναι χρόνια αυτοάνοσα δερματικά νοσήματα που χωρίς την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση, επιβαρύνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Όπως ανέφερε η κ. Αντωνίου κατά την ομιλία της, πολλοί ασθενείς εγκλωβίζονται σε έναν φαύλο κύκλο συναισθημάτων χαμηλής αυτοεκτίμησης, θλίψης και εγκατάλειψης των δραστηριοτήτων που τους ευχαριστούν, με συχνά καταστροφικές συνέπειες στις διαπροσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις τους. Για αυτόν το λόγο, η θεραπευτική διαχείριση της Ψωρίασης και της Διαπυητικής Ιδρωταδενίτιδας δεν πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τη φροντίδα των συμπτωμάτων, αλλά και την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών.

Το έργο αναδιαμόρφωσης των χώρων αναμονής των δύο Ιατρείων υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i