Η πανδημία του κορονοϊού εξελίσσεται θετικά. Θα αντέξουμε λίγο ακόμη «για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας»;

Ελεγχόμενη φαίνεται να είναι η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, επιτρέποντας αισιοδοξία.

14.04.2020

εχεις διαβασει

κορονοϊός

Θετικά και αισιόδοξα ήταν τα σχόλια που έκανε σήμερα στην ενημέρωση για την πορεία που έχει η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας ο καθηγητής  Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Ωστόσο, η -πολύ ουσιαστική- επωδός παραμένει η ίδια: Κάνουμε υπομονή, «αντέχουμε» και «απέχουμε» αυτές τις κρίσιμες ημέρες για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, όπως μας προτρέπουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες.

Τα κρούσματα μειώνονται και τα πράγματα δείχνουν να εξελίσσονται θετικά

Όπως εξήγησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, καταγράφεται μείωση κρουσμάτων κορονοϊού που νοσηλεύονται και καταγράφονται. Ο περίφημος δείκτης R0, που δείχνει τη μεταδοτικότητα του ιού και είναι πολύ σημαντικός για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, φαίνεται πως μειώνεται. «Εμείς δεν είδαμε απότομη κορυφή, το σύστημα υγείας πιέστηκε λιγότερο, το R0 είναι κάτω από 1. Σημαίνει ότι η νόσος σβήνει. Ελπίζουμε στη διατήρηση αυτών των μεγεθών. Αυτό θα μας επιτρέψει να δούμε με προσοχή ένα πλάνο για το άμεσο μέλλον, έναν συστηματικό σχεδιασμό για την επόμενη φάση», σχολίασε ο καθηγητής.

Η πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα

Σήμερα ανακοινώθηκαν 25 νέα κρούσματα κορονοϊού, φτάνοντας συνολικά τα 2.170, 2 νέοι θάνατοι ενώ 76 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Δες εδώ την ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα

Διάβασε επίσης: 10 τρόποι για να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου

Διάβασε επίσης: Οι βιταμίνες για δυνατό ανοσοποιητικό και 5 συμβουλές για καλή υγεία – από την ενδοκρινολόγο Μαρία Προκοπίου

[related id="492889"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 531918802.