Ο νέος κοροναϊός και τα παιδιά: Τα πρώτα δεδομένα – Απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις

Απαντήσεις στα ερωτήματα γονιών για τον κοροναϊό και τα μικρά παιδιά, δίνει το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC)

Ο νέος κοροναϊός και τα παιδιά: Τα πρώτα δεδομένα – Απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις

Όπως υπογραμμίζει, όχι απλώς δεν υπάρχουν ανησυχητικά στοιχεία που να δείχνουν ότι τα παιδιά επηρεάζονται περισσότερο αλλά, αντίθετα, στην Κίνα τα περισσότερα κρούσματα αφορούν σε ενηλίκους. Αν και έχουν αναφερθεί μολύνσεις ακόμα και σε πολύ μικρά παιδιά, από τα περιορισμένα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί και για άλλους κοροναϊούς όπως ο SARS και ο MERS, «η μόλυνση στα παιδιά είναι σχετικά ασυνήθιστη», σημειώνει το CDC.

Η εικόνα του νέου κοροναϊού στα παιδιά φαίνεται πως είναι πολύ ήπια, εξηγεί ο παιδίατρος – νεογνολόγος Αντώνιος Δαρζέντας.

«Κατ’ αρχάς τα κρούσματα είναι πολύ λίγα […] Ακριβώς την ίδια εικόνα όμως είχαμε και στις άλλες δύο επιδημίες από κοροναϊούς στον SARS και στον MERS. Τα κρούσματα στα παιδιά ήταν ελάχιστα και δεν υπήρχε κανένα νεκρό παιδί ακόμα και στον MERS που είχε 30 %θνητότητα», προσθέτει. Η θνητότητα του SARS ήταν περίπου 10% ενώ για τον νέο κοροναϊό είναι στο 3,3% βάσει των διαθέσιμων στοιχείων (2.699 νεκροί σε 80.150 κρούσματα μέχρι σήμερα το πρωί).

Όπως τονίζει το CDC, τα παιδιά που έχουν νοσήσει από τον COVID-19 έχουν συμπτώματα κρυώματος, όπως πυρετός, καταρροή στη μύτη και βήχας. Σε ένα παιδί αναφέρθηκαν και γαστρεντερικά συμπτώματα όπως εμετός και διάρροια. Σε αυτές τις περιορισμένες αναφορές για επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού σε παιδιά, οι ανήλικοι παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα στην πλειονότητά τους και αν και έχουν αναφερθεί επιπλοκές, φαίνεται πως είναι ασυνήθιστες.

Δες περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i